1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Võru sai Lõuna-Aafrikast koostööpakkumise
Võru sai Lõuna-Aafrikast koostööpakkumise

Võru sai Lõuna-Aafrikast koostööpakkumise

Võru linnavalitsust väisasid 2. juuli keskhommikul külalised Lõuna-Aafrika Vabariigist (LAV), et vaagida võimalikku koostööd kahe kauge maa vahel.

LAVi ärimees Frans van der Merwe märkis kohtumisel linnapea Jüri Kaveriga, et atraktiivsete projektide puhul võiksid lõuna-aafriklased olla huvitatud investeerima Võrru, looma kaubandussidemeid, tegema koostööd sotsiaalvallas, kolmanda sektori tasemel.

Van der Merwe kiitis eestlaste avatust uutele väljakutsetele ning avaldas lootust, et Eesti ja LAVi suhted muutuvad ajapikku tihedamaks.

Kuigi Eestit ja LAVi lahutavad 15 000 kilomeetrit, näeb ärimees koostöövõimalusi turismi alal. Eestis on tema sõnul palju eksootilist, millega lõuna-aafriklased kokku ei puutu. Näiteks talvine paks lumevaip, suvised valged ööd, uskumatult palju magevett, mida Aafrika mandri lõunatipus on vähe või sootuks mitte.

Samuti võib kõne alla tulla koostöö põllumajanduses ja puidutööstuses. Kõige tähtsam küsimus nii eestlaste kui ka lõuna-aafriklaste jaoks on van der Merwe hinnangul usaldus ehk kuidas saavutada vastastikkune usaldus, millele rajada tulemuslik koostöö.

Linnapea Jüri Kaveri sõnul on välisinvestorid Võru vastu viimasel ajal elavat huvi tundnud. „Me hoiame ukse kõigile lahti ja kindlasti oleme valmis koostöövõimalusteks ka lõunapoolkeral asuvate inimestega,“ lausus linnapea.

Head Uudised GoodNews