1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. WOW SOOVITAB! Ripsmetehnik Kristina Toome räägib ripsmepikenduste hooldusest
WOW SOOVITAB! Ripsmetehnik Kristina Toome räägib ripsmepikenduste hooldusest

WOW SOOVITAB! Ripsmetehnik Kristina Toome räägib ripsmepikenduste hooldusest

12767575_1231113740249337_1467664127_n
WoW Studio omanik ja iluspetsialist Kristina Toome

Eesti on ripsmepikenduste vallas üks arenenumaid riike, kus iga kolmas tänaval vastu jalutav naisterahvas on end ripsmetäiendustega kaunistanud. Välismaal see nii loomulik nähtus pole, Eesti naine aga on kaunis ja peab oma ilust lugu. Ripsmepikendustest ei tea tavaklient sageli aga suurt midagi ja neist räägib täpsemalt WoW Studio omanik ja ripsmetehnik Kristina Toome.

Kristina, ripsmepikendused on praeguseks enamusel naistel igapäevaselt – kui tihti aga tuleks enda ripsmetele puhkust anda? 

Kui ripsmed on korrektselt paigaldatud, on enda ripsme pikkusega kooskõlas, pole raskuse ja volüümiga üle pingutatud, siis pole puhkust vaja anda. Kui aga ripsmete pikendamisega on kahjustatud oma ripsmeid, siis on soovitatav puhkus 3 kuud. Selle aja vältel suudab enamus ripsmeid end taastada. Kolm kuud just selle pärast, et see on ühe ripsmekarva kasvutsükkel. Loomulikult alati ei aita ka puhkus ja kui karvakasvu kahjustamine on kestnud pikemat aega, siis ei pruugi silm olla enam võimeline elujõus karva kasvatama. Samuti kui on valitud liiga rasked ripsmed, siis pikapeale karva kasvusuund vajub alla ja seda ei ole võimalik enam kuidagi ravida.

Kuidas hoida enda ripsmeid sellel ajal, kui kannad ripsmepikendusi?

Esmalt tuleb mängu vana arusaam, et mida vähem vett, seda parem. Ripsmeid tuleb regulaarselt pesta ja soovitatavalt spetsiaalsete vahenditega. Praegu on kõige populaarsem chrissanthie geel, mis segatakse veega kokku vahupudelisse ja siis pihustatakse vahupudelist välja vaht, mis kantakse õrnade maseerivate liigutustega ripsmetele. Kuidas õiget vahekorda kokku segada ja kuidas seda kasutada, tuleks uurida oma tehnikult. Loomulikult on ka lihtsamaid vastupanuteid, nagu näiteks beebishampoon. Selle näol on tegemist odavama lahendusega, mis samuti teeb ilusti vajaliku töö ära. Kindlasti ei maksa peale pesemist oma silmi kuivaks hõõruda, vaid piisab paarist korrast rätikuga tupsutamisest ja volüümripsmete puhul on soovitatav ripsmed fööniga lahti tuulutada, et peale pesemist oleks värske hoolduse tunne.

IMG_0245

Mis on kõige suurem karuteene, mida saab ripsmepikenduste kandja enda ripsmetele teha?

Esmalt oma keha ja silmade mittekuulamine. Ei tasu nõuda kõige pikemaid ja paksemaid ripsmeid, loomulik ja õhuline tulemus on palju ilusam. Kindlasti ka ripsmete mittepesemine, mis võib viia põletikuni. Taolisse olukorda sattudes, ei pruugi teie enda ripsmetest suurt midagi alles jääda.

Kas on olemas ka seerumeid, abivahendeid, mis aitavad hoida enda ripsmeid sellel ajal, kui kannad ripsmepikendusi? 

Oma silmade ja ripsmete eest tuleb hoolitseda igapäevaselt ja ka siis, kui ripsmeid peal pole. Jälgi, et sinu keha saab toidust piisavalt vitamiine ja vajadusel tuleks tarbida lisaks kompleksvitamiine.

Pikendustega sobivaid seerumeid on palju ja iga tootja lubab, et tema seerum teeb imesid. Praegu on kõige populaarsem seerum FEG, mida paljud tehnikud ja kasutajad kiidavad. Kõik sellised tooted tuleb aga tavaliselt enda naha peal järgi proovida. Esmalt tuleks kuulata oma tehniku soovitusi ja arvamust. Nii nagu iga inimene on individuaalne, nii mõjub ka iga asi meile individuaalselt.

IMG_0247

Kui tihti peaks inimene keskmiselt ripsmehoolduses käima? 

Soovitatav hoolduste vahe on 3 nädalat. Pikema aja puhul kasvavad ripsmed liialt palju välja, mistõttu tuleb pikendused eemaldada ja teha uus paigaldus. Juba 2 millimeetrit laust eemal olev ripsmekarv on välja kasvanud, kuna ripsmed paigutatakse 0,5-1 millimeetri kaugusele laust. Hooldusse minnes peaks olema ripsmeid alles minimaalselt 30%. Alla selle pole võimalik teha enam hooldust, vaid tuleb teha paigaldus. Tuleb arvestada, et me oleme kõik erinevad ja meie silmad ei ole samasugused nagu sõbrannal, seega ei pruugi ripsmed ka sama kaua ilusad olla nagu temal. Parim ripsmehoolduse vahe selgub tehniku ja kliendi omavahelisest koostööst.

Kas liiga pikk hoolduste vahe võib enda ripsmeid kahjustada?

Liiga pika hoolduse vahega tuleb väljakasv, mille tõttu võivad ripsmed omavahel sassi minna ja üksteist sikutama hakata. Samuti avaldab liialt välja kasvanud ripsme karv oma karvale märksa raskemat survet. Näiteks poest koju kõndides seo oma toidukoti sanga külge meetripikkune nöör ja ürita nööri teisest otsast hoides kotiga koju jõuda. On raske, eks?

Kõige tähtsam on valida omale tehnik, keda sa usaldad ja kuulad! Kliendilt ei saa oodata, et ta kõike neid asju teaks, küll on aga tehniku kohustus oma kliendile neid asju tutvustada. Tihtipeale tagab see ka tehniku enda parema heaolu, kui klient oskab oma ripsmete eest hoolitseda.

Rohkem infot WoW Studio kohta leiab SIIT !

wow-studio4

Head Uudised GoodNews