1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. XII noortepeo tuli jõudis lauluväljakule
XII noortepeo tuli jõudis lauluväljakule

XII noortepeo tuli jõudis lauluväljakule

Täna Tallinnas toimuvas XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” rongkäigus marsib ligi 40 000 last, noort ja täiskasvanut. Esimeste rongkäigulistega on lauluväljakule jõudnud ka peo tuli, mida kandsid rongkäigupeas kümme noort dirigenti ja tantsujuhti.

Rongkäigu ees alustasid teekonda lauluväljakule noortepeo juhid, kes tõid endaga kaasa ka peo tule. Tõrvikut andsid teekonnal käest kätte Rasmus Puur, Veiko Tubin, Kuno Kerge, Edmar Tuul, Valter Soosalu, Riivo Jõgi, Rauno Zubko, Marius Aave, Egert Eenmaa ja Karel Vähi. Peo üldjuhid tervitavad laulukaare ees kõiki rongkäigust saabujaid.

Rongkäik koosneb 15 maakonna, kolme linna ja rongkäigu pea allkolonnist. Maakondlikud kolonnid liiguvad tähestikulises järjekorras alates Hiiumaast. Rongkäigu lõpus on Harjumaa ja Tallinn. Kõige rohkem on peol osalejaid Tallinnast, mistõttu on ka Tallinna kolonn kõige pikem, kokku ligi kaks kilomeetrit. Harjumaa kolonni pikkuseks on umbes 900 meetrit, Tartu kolonni pikkus 800 meetrit. Rongkäigu pea oli kõigest viiekümne meetri pikkune. Kolonni kogupikkus on umbes kaheksa kilomeetrit.

XII noorte laulu- ja tantsupeo tuli süttis Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva pidustuste eel kõikide eestlaste südametulest 16. aprillil Kurgjal.

Head Uudised GoodNews