1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. XXI Viljandi pärimusmuusika festival on valmis külaliste vastuvõtuks
XXI Viljandi pärimusmuusika festival on valmis külaliste vastuvõtuks

XXI Viljandi pärimusmuusika festival on valmis külaliste vastuvõtuks

Korraldajad annavad teada, et kogu festivali esinejate ja elu-oluga seotud info on nüüd täies mahus kättesaadav kodulehelt www.folk.ee. Sealt leiab ka teavet õpitubade kohta, mis ka tänavu on kõigile huvilistele tasuta. Õpitubades on võimalik saada osa nii laulust, tantsust kui tänavuse festivali teema – rituaalide ja traditsioonidega seotust.

Tavapäraselt on kontserdipaikadeks EMT Kaevumäe ja Kirsimäe lava, Roheline lava, Jaani kirik, Lennukitehas ja A. Le Coqi telk Vabaduse platsil. Täiesti uue kohana on lisandunud on Viljandi Muuseumi hoov. Uudisena sõidab reedel ja laupäeval Viljandi raekoja platsile veoautolava, mille kastist saab kahe tunni jooksul (12.00 – 14.00) tasuta kuulata festivalil esinevaid artiste.

Ei puudu tänavugi traditsioonilised pärimusmuusika festivali tõmbenumbrid – öised sussisahistamised aida suures saalis, PÖFFi filmiprogramm Ametite majas, Ööülikooli loeng (mida sel aastal viib läbi rahvapärimuse ja pühapaikade uurija Ahto Kaasik), muinasjututuba ja käsitööhoov. Regilaulupesas Kondase Keskuse hoovis on kolmel päeval võimalik osa saada päris seto pulmast.

Lisaks suurejoonelisele põhiprogrammile on XXI Viljandi pärimusmuusika festival sel suvel seotud mitmete huvitavate kõrvalprojektidega, mis pärimuspeole lisavärvi annavad. Koos taaskasutusmoekunstnikega algatati projekt, mille eesmärgiks oli leida rakendus eelmistest aastatest seisma jäänud festivalisärkidele.

Vaata lähemalt siit: http://www.folk.ee/festival/2013/et/taaskasutusmood

Koostöös Eesti Rahva Muuseumiga aga kutsutakse külastajaid üles osalema kodumaapiltide kogumisaktsioonil, mille kohta saab rohkem informatsiooni siit: http://www.folk.ee/festival/2013/et/programm/erm-i-telk

Korraldajad annavad teada, et festivali passe müüakse piiratud koguses ja soovitavad kasutada viimast võimalust see endale soetada, et järjekordsest pärimuspeost võimalikult mugavalt osa saada.

Päevapasse ja kontserdipileteid on võimalik soetada ka kohapealt, nagu ka festivalialale (ehk eelmisel aastal kasutusele võetud pärimeetrisse) 14.00 – 04.30 sisenemiseks vaja minevat ala pääset. Uuendusena ei pea tasulist pärimeetri pääset soetama pühapäeval.

Head Uudised GoodNews