1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. XXV Viljandi pärimusmuusika festival kutsub muusikuid esitama uusi kavasid
XXV Viljandi pärimusmuusika festival kutsub muusikuid esitama uusi kavasid

XXV Viljandi pärimusmuusika festival kutsub muusikuid esitama uusi kavasid

Folk_0625. juubelit pidav Viljandi pärimusmuusika festival kutsub kõiki muusikuid esitama uusi kavasid ja looma põnevaid koosseise. Üleskutse ajendiks on muusikamaastiku rikastamine ning soov pakkuda publikule XXV Viljandi pärimusmuusika festivalil jätkuvalt meeldejäävat ja kõrgetasemelist muusikaprogrammi.

„Muusikamaailmas juhtub ja muutub palju ning kõige toimuvaga on raske kursis olla. Mistõttu on väga tähtis nii festivali korraldajate kui artistide jaoks luua demovoor, kus leitakse värskeid ideid ja uued koosseisud saavad end tutvustada,“ selgitab Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik Tarmo Noormaa ootusärevalt ja loodab, et kõik uued ja põnevad arengud leiavad festivalil oma koha.

Foto: Silver Tõnisson
Foto: Silver Tõnisson

Noormaa lisab: „Pärimusmuusika festival võib uhkust tunda ka oma väga asjatundliku ja osavõtliku publiku üle. Rääkimata tõsiasjast, et festivali pika ajaloo jooksul on inimeste muusikamaitset avardanud ligi üle tuhande esineja nii kodumaalt, lähinaabrite juurest kui ka sellistest eksootilistest paikadest nagu Alaska, Niger, Senegal, Lõuna-Korea, Mauritaania ja Afganistan. Sestap on festivalil esinemine kindlasti omaette elamus, mida oodatakse ja mis kingib muusikutele nii loomingulist innustust kui ka siirast tagasisidet.“

Foto: Aron Urb
Foto: Aron Urb

Viljandi pärimusmuusika festivali lavadelt on saanult tuult tiibadesse ja publiku sooja vastuvõtu koosseisud nagu Untsakad, Zetod, Trad.Attack!, Maarja Nuut, Puuluup ja paljud teised.

Eesti Pärimusmuusika Keskus kutsub Eesti muusikuid esitama oma demosid nii pärimusmuusika festivali põhiprogrammi kui Rohelise lava mängukavasse. Pärimusmuusika žanrisse kuuluvad esitluslood on oodatud koos ansambli nime, tutvustuse, kontaktandmete, liikmete nimede ja pillide loeteluga meiliaadressile demo@folk.ee. Demode saatmise viimane kuupäev on 27. jaanuar. Inspiratsiooni leiab suvise muusikapeo teemast milleks on sel aastal „Uut ja vana“.

Head Uudised GoodNews