1. Avaleht
  2. Haridus
  3. YFU Eesti tõi Tartu ja Tallinna koolidesse huvitavad keeletunnid
YFU Eesti tõi Tartu ja Tallinna koolidesse huvitavad keeletunnid

YFU Eesti tõi Tartu ja Tallinna koolidesse huvitavad keeletunnid

1195993_12335166Veel selle nädala jooksul külastavad YFU Eesti algatusel Tallinna, Harjumaa ja Tartu koole vahetusaasta kogemusega Eestist ja mujalt maailmast pärit noored, kes viivad läbi kultuuri- ja võõrkeeleteemalisi töötube. Töötubade eesmärk on selgitada noortele erinevate kultuuride mõistmise ja aktsepteerimise olulisust. Programm algas jaanuarikuu viimasel nädalal.

“Keeletundide elulisemaks muutmiseks kasutavad ise välismaal võõras kultuuriruumis õppinud noored näiteid omaenda kogemusest, mistõttu pakub töötuba lõbusat ja harivat vaheldust nii õpilastele kui ka õpetajatele. Õpilased ise saavad samuti kaasa mõelda, arutada ja küsimusi küsida. Ettevõtmise abil anname ka oma panuse ühiskonna avatumaks ja tolerantsemaks muutmisele,” selgitab YFU Eesti MTÜ tegevjuht Kadri Eensalu.

Töötuba aitab kaasa riikliku õppekava üldosas kirjeldatud pädevuste kujunemisele ning selle sisu on valminud koostöös algatusega Noored Kooli. Tundides arutletakse koos õpilastega, mis on kultuur ning milline on selle roll tänapäeva Eesti ühiskonnas ning maailmas laiemalt. Samuti räägitakse sellest, kuidas võõrkultuuris elamine aitab kaasa isikuomaduste arendamisele  ja mis kasu see edaspidises elus toob. Töötoad toimuvad peamiselt inglise või saksa keeles ja nende läbiviimine annab noortele võimaluse proovida õpetaja ametit, harjutada avalikku esinemist ning omandada seeläbi vajalikke oskuseid tööturule sisenemiseks.

Paralleelselt leiab aset ka YFU Eesti kaudu vahetusaastale minejatele suunatud stipendiumikampaania, kus toetusi panevad välja Eesti ettevõtted LHV Pank, NG Investeeringud ja Estravel.

Täpsema info leiad SIIT!

Youth for Understanding (YFU) on üle 60 aastase kogemusega rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, mis praeguseks pakub haridusliku eesmärgiga kultuurivahetusprogramme ligi 60 riigis. Õpilasvahetus tähendabki ennekõike õpilaste vahetust erinevate riikide ja kultuuride vahel.

Head Uudised GoodNews