1. Avaleht
  2. Haridus
  3. 1. klassi laste vanemad saavad Tallinnalt toetust taotleda
1. klassi laste vanemad saavad Tallinnalt toetust taotleda

1. klassi laste vanemad saavad Tallinnalt toetust taotleda

Esmakordselt kooli mineva lapse toetuse taotlusi võetakse vastu novembri lõpuni.

Taotluse saab esitada elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale. E-taotlusi saab esitada 12. septembrist.

Abilinnapea Betina Beškina sõnul on koolitee algus üks olulisemaid ja meeldejäävamaid sündmusi lapse ja vanemate jaoks. „Ent kahtlemata kaasnevad sellise elu muutva sündmusega suured kulutused, mistõttu loodame, et linna 320-euro suurune toetus on selles abiks,“ märkis Beškina. „Siinkohal soovin kõigile, nii alles kooliteed alustavatele kui ka jätkavatele õppuritele lakkamatut uudishimu ja avastamisrõõmu.“

Esmakordselt kooli mineva lapse toetus makstakse lapsevanemale, eestkostjale või lapse hooldajale tingimusel, et vähemalt üks vanematest on rahvastikuregistri andmetel elanud Tallinnas vähemalt aasta vahetult enne lapse kooliminekut ja laps on rahvastikuregistri andmetel Tallinna linna elanik, elab toetuse taotlejaga ühel aadressil, asub õppima Tallinna kooli ja on kantud õpilaste nimekirja.

Toetus makstakse välja kahes osas: 160 eurot õppeaasta alguses ja 160 eurot juunis pärast klassi lõpetamist tingimusel, et toetuse taotleja ja laps on rahvastikuregistri andmetel katkematult olnud Tallinna linna elanikud ja laps õpib Tallinna koolis.

1. klassi astujate arv on Tallinnas aasta-aastalt kasvanud. Tänavu alustas kooliteed ligikaudu 4300 last.

Head Uudised GoodNews