1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. 101 km paberit Eesti lastele! Trüki- ja pakendiettevõtted kingivad lastele materjale meisterdamiseks
101 km paberit Eesti lastele! Trüki- ja pakendiettevõtted kingivad lastele materjale meisterdamiseks

101 km paberit Eesti lastele! Trüki- ja pakendiettevõtted kingivad lastele materjale meisterdamiseks

Eesti Trüki- ja pakendiettevõtted kingivad ka tänavusel rahvusvahelisel trükipäeval lasteaedadele ning laste kunsti- ja huviringidele meisterdamiseks tootmises üle jäävaid materjale – paberit, kartongi, lainepappi, kleebismaterjali, plekkpakendeid ja muud.

2018. aastal, EV100 tähistamiseks, otsustas Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit (ETPL) pöörata pilgu tulevikku ning ühiselt ja ühtse sõnumiga “100 km paberit Eesti lastele” kinkida rahvusvahelisel trükipäeval lastele vahendeid käegakatsutava maailma loomiseks. Uksed avas 14 ettevõtet üle Eesti ning materjale jagus ligikaudu 70 lasteasutusele! 100 km paberit tähistas kingitava materjali sümboolset kogust Eesti riigi juubeliaastal.

„Tuleviku tegijate innustamiseks loodud algatus sai positiivset vastukaja nii materjali jagajate kui saajate poolt ning nii otsustasime luua iga-aastase traditsiooni – rahvusvahelisel trükipäeval kingime liidu liikmetega ühiselt tootmises üle jäävaid ohutuid ja kasutamata materjale lastele meisterdamiseks“, tutvustas ühist kingi tegemist Katre Savi, ETPL tegevjuht. „Soovime pöörata enam tähelepanu võimalusele arendada laste loovust, käelist osavust ning ruumilist mõtlemist füüsilistest materjalidest meisterdamise ning joonistamisega“, selgitab Katre Savi tasuta materjalide jagamise eesmärki. Oluline on keskkonnasäästlik mõtlemine ja materjali uuskasutusvõimaluste otsimine ja leidmine, eriti just praegu, kui ka meie laste seas on maakera tulevikuküsimused tähelepanu all.

Käesoleval aastal jagatakse aga “101 km paberit Eesti lastele” ja trükikodade uksed on avatud 23. oktoobril kell 9-12, materjalile tuleb ise järele minna!

Paides, Pärnus, Tartus ja Tallinnas asuvad trüki- ja pakendiettevõtted ootavad kolme tunni jooksul valmis pandud materjalidele järele lasteaedade ning laste kunsti- ja huviringide esindajaid, teenindatakse “kuni kaupa jätkub” põhimõttel. Laiali jagatakse ajalehepaberi rullijääke, eripaberi poognaid, kartongi, lainepappi, kleebismaterjali, metallpurke ja muud.

Kingijagamisega on ühinenud ning erinevaid materjale jagavad Data Print, DS Smith Packaging Estonia, Kroonpress, Kuma, Metaprint, Paar, Printall, Printon ja Spin Press. Kogu sündmuse info, osalevate ettevõtete kontaktid ja jagatavad materjalid leiate veebilehelt etpl.ee/lastele 

Head Uudised GoodNews