1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. 17. mail peetakse Viljandi pärimusmuusika aida ja Ugala teatri hooaja lõpupidu
17. mail peetakse Viljandi pärimusmuusika aida ja Ugala teatri hooaja lõpupidu

17. mail peetakse Viljandi pärimusmuusika aida ja Ugala teatri hooaja lõpupidu

Zetod_webUgala teatri 94. hooaja lõpetamisele avatakse uksed juba kell 16.00. Ainult sel õhtul on teatri fuajees eksponeeritud näitleja Klaudia Tiitsmaa saržinäitus oma Ugala kolleegidest. Kell 17.00 aga algab Vallo Kirsi lavastatud Carlo Goldoni lustlik komöödia „Kahe isanda teener“.

Etenduse lõppedes toimub Ugala teatri publikupreemiate „Kuldõun“ kättejagamine. „Kuldõuna“ nominentide poolt saab hääletada kuni 15. maini teatri fuajees ja kodulehel. Oma hääle saab anda kõigile 2013/2014 hooajal esietendunud lavastustele, lemmik nais- ja meesosatäitjale ning parimale kujundusele. Enne etendust ja vaheajal toimub Ugala töötajate korraldatud heategevuslik loterii ja avatud on puhvet, mille tulu läheb heategevusfondi „Kingi lapsele teatrielamus“. Lisaks on ürituse külastajatel võimalus osta tavapärasest soodsama hinnaga pileteid Ugala suvistele ja sügisestele etendustele.

Pärimusmuusika aida hooaja lõpupeol astub üle pika aja publiku ette ilmselt Eesti kõigi aegade menukaim folkkollektiiv Zetod. Seto-rokkarid, kes andsid eelmise aastal välja Eesti parima folkalbumi ja riisusid koore Etnokulpide valimistelt, olid sunnitud pidama mõningase pausi viiuldaja sõjaväekohustuse tõttu. Aida hooaja lõpupidu saabki olema nende esimene ülesastumine alates oktoobrikuust.

Zetod esinevad laupäeval aidas lausa kaks korda – esimest korda astutakse üles kell 20.00 oma väikestele fännidele mõeldud akustilise kontserdiga ja teist korda suures saalis juba täisvõimendusega. “Oma fännidega tuleb tegeleda, olgu nad siis suured või väikesed”, selgitab bändi liider Jalmar Vabarna. “Ma kuulen väga tihti, et kellegi laps on kodus pisut hulluks läinud ja muudkui meie lugusid nõudnud ja nutma hakanud, kui neid kuulda pole saanud. Mõtlesime, et oleks aeg pühendada üks kontsert ainult meie väikestele fännidele”, lisab Vabarna. Zetode suure saali kontserti soojendavad naabrid kõrvalmajast, ehk Ugala majabänd.

Mõlema kultuuriasutuse hooaja viimast pidu saab külastada ühispiletiga, mida on võimalik soetada Piletilevi või Piletimaailma vahendusel.

Lähemalt leiab infot ürituse kohta EPMK kodulehelt!

Ugala etenduse „Kahe isanda teener“ lisainfot leiab SIIT!

Kuldõun 2014 hääletuskeskkond asub SIIN!

Head Uudised GoodNews