1. Avaleht
  2. Haridus
  3. 20 tublit äsja gümnaasiumi lõpetanud noort said 4000 euro suurused stipendiumid välisülikoolides õppimiseks
20 tublit äsja gümnaasiumi lõpetanud noort said 4000 euro suurused stipendiumid välisülikoolides õppimiseks

20 tublit äsja gümnaasiumi lõpetanud noort said 4000 euro suurused stipendiumid välisülikoolides õppimiseks

Gustav Adolfi Gümnaasiumis 16. augustil toimunud pidulikul üritusel said 20 tublit äsja gümnaasiumi lõpetanud noort 4000 euro suurused stipendiumid välisülikoolides õppimiseks.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on rõõmustav, et hoolimata keerulisest õppeaastast on stipendiaadid olnud edukad nii oma õpingutes kui ka huvitegevuses ning vabatahtlikus töös. „Suurepäraste õpitulemuste kõrval olete te kõik väga mitmekülgsete huvidega ühiskonnaelus kaasa löövad noored. Ma olen teie üle tõeliselt uhke ja olen kindel, et need maailma tippülikoolid, kus oma õppetööd jätkate on õnnelikud, et teid endale said,“ tõdes Kersna ning lisas, et loodetavasti ei unusta noored Eestit ja tulevad tagasi veel targematena ja avara silmaringiga ning annavad oma panuse meie riigi arengusse.

Enim stipendiaate suundub õppima Ameerika Ühendriikidesse, minnakse nii Harvardi, Yale’i kui Stanfordi ülikooli. Lisaks minnakse õppima ka Suubritanniasse, Hollandisse, Soome ja Rootsi. Õppima asutakse näiteks molekulaar- ja rakubioloogiat, biomeditsiini, keeli, muusikat, informaatikat, kriminoloogiat, moedisaini, inseneeriat ja farmakoloogiat. Haridus- ja Teadusministeeriumi, Haridus- ja Noorteameti ning eraettevõtjate 4000 euro suuruse ühisstipendiumi toel pääseb sel aastal maailma mainekatesse ülikoolidesse õppima 20 äsja gümnaasiumi lõpetanud noort. Taotlusi esitati tänavu kokku 43.

Kõik tänavused stipendiaadid leiab Harno kodulehelt.

Head Uudised GoodNews