1. Avaleht
  2. Kunst
  3. 53 RIIKI I Sony fotokonkursi Eesti vooru võitis Höije Nuuter
53 RIIKI I Sony fotokonkursi Eesti vooru võitis Höije Nuuter

53 RIIKI I Sony fotokonkursi Eesti vooru võitis Höije Nuuter

Sony World Photography Awards 2021 Eesti rahvusliku konkursi võitis Höije Nuuter.

Höije Nuuteri töö “Back to Beginning 3″¸ mis osales fotokonkursi avatud kategoorias „Creative“, valis žürii võitjaks anonüümse hääletuse käigus. Võidutöö kohta ütles Nuuter nii: „Foto on tehtud karjääris ja pallikuju on pärit jõulukaunistustest. Ma ei leidnud kauplustest ühtegi puhast mattvalget palli, nii et värvisin läikivad üle. Järeltöötluses kujundasin elemendid Adobe Photoshopis kokku. Olin siis põnevil elementaarsetest vormidest ja tugevatest mustvalgetest. Ma järgisin oma sisetunnet ja see on tulemus.“

„Siiralt südamest – on suur au ja rõõm esitleda oma kunstiteost ning jagada teiega inspiratsiooni väge. Inspireerides üksteist saame luua parema planeet Maa meile kõigile!“ kommenteeris Nuuter võitu.

Rahvusliku preemia võitjad saavad auhinnaks Sony pildistamistehnika.

Õpilaste, noorte, avatud ja professionaalsete võistluste üldvõitjad kuulutatakse välja 15. aprillil.

Rahvuslike auhindade programm on World Photography Organisation ja Sony loodud initsiatiiv kohalike fotokogukondade toetamiseks üle kogu maailma. Selle aasta konkursile esitati töid 53 riigist, kokku üle 330 000 pildi. Enam kui 165 000 neist osales avatud konkursil, mille hulgast valiti välja rahvuspreemiate võitjad.

Head Uudised GoodNews