1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 6. aprillil tähistatakse Pärnu päeva
6. aprillil tähistatakse Pärnu päeva

6. aprillil tähistatakse Pärnu päeva

Traditsiooniliselt on linnaelanikele ja ka külalistele mõeldud Pärnu päev 6. aprillil täis erinevaid sündmusi.

Sündmused saavad alguse juba kell 10, kui Pärnu keskuses avatakse Pärnumaa ettevõtjate tegemiste väljapanek „Toodetud Pärnus“.

Kell 11 ootab ühistranspordikeskus linnarahvast bussijaama 1. sünnipäeva tähistama. Toimub kontsert „Laul ja kitarr – erinevate rahvaste igihaljad laulud“, esineb tenor Lembit Tolga.

Kõik jooksusõbrad on oodatud osalema Sinilillejooksul. Võistluskeskus asub keskväljakul ja avatakse kell 11.

Päeva jooksul on võimalus tutvuda linna ajalooga ja osa saada giidideühingu ekskursioonidest. Tasuta linnaekskursioonid toimuvad nii eesti kui ka vene keeles.

Pärnu päevalt ei puudu traditsiooniline fotoorienteerumine, kuhu on oodatud kõik suured ja väikesed. Orienteerumine ei ole kiiruse peale. Valida võib enda ja seltskonna jaoks kõige sobivaima aja. Orienteerumiskaarte saab alates kella 10 Linnakodaniku majast ja Pärnu muuseumist.

Pernova loodusmajas tähistatakse Pärnu päeva perepäevaga. Toimuvad seminarid ja etendused, tutvustatakse mototehnikat ning toimuvad õppused droonide ja lennusimulaatoriga. Lisaks saab sel päeval loodusmajas mitut moodi meisterdada, isikupäraseid rinnamärke valmistada, köitvaid keemiakatseid kaasa teha, mikroskoobi abil mereelu uurida ja pisematega mängudetoas meelt lahutada.

Kindlasti tasub Pärnu päeval külastada Iseseisvuse väljakut, kus alates kella 13 esinevad linna andekad muusikud. Kohal on vokaalgrupp Mirt, Rasmus Rändvee, Swingin’ Sisters ja Steven Ilves. Otseülekande teeb Tre Raadio. Hea ja paremaga kostitavad Pärnumaa toidu- ja joogipakkujaid.

Sel aastal tulevad Pärnu päeva tähistama sõpruslinnad Lätist ja Leedust, kes tutvustavad, mida toredat pakutakse Jurmalas ja Jelgavas, kuidas paistab päike Palangas ja kas on põhjust puhkuse ajal ka Šiauliaid külastada.

Kell 14 esmaesitletakse Riia söögitoas Sibyl Vane’i Pärnu kogemust. Bändiliikmed on kokku pannud alternatiivse turistikaardi kohtadest, mis neile Pärnus korda lähevad. Lisaks arutatakse kohaliku muusika ja kuvandi küsimuste üle arvamusliidritega paneeldiskussioonis. Muusikalist meelelahutust pakub akustiliselt ansambel The Boondocks.

Kell 16.30 saab Iseseisvuse väljakult alguse iga-aastane Kevadkruiis ratastel, mis kulgeb mööda Pärnu linna kergliiklusteid. Kõik suured ja väikesed pärnakad on taaskord oodatud linnatänavatele rattahooaega avama. Üheskoos tuletatakse meelde talve jooksul ununenud liikluseeskirjad.

Päeva üheks pidulikumaks sündmuseks on linna teenetemärkide üleandmine Kuninga tänava põhikoolis.

Kell 17.30 toimub Raekojas tasuta kontsert “Sulle, Pärnu!”, kus esinevad Pärnu Kammerkoor ja Pärnu Käsikellakooli lasteansamblid. Üles astub sopran Ave Aava, dirigent on Elo Kesküla.

Laupäeval saab linnapildis imetleda Andres Adamsoni fotosid “Üle Pärnu linna”. Lisaks toimub päeva jooksul üritusi, kontserte ja avatud uste päevi huvikeskustes ja põhikoolides.

Alates 2014. aastast on Pärnu päev 5. aprillil. Kui see langeb argipäevale, tähistatakse linna päeva nädalavahetusel.

Head Uudised GoodNews