1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Adamson-Ericu muuseumis algab taas kunstikursus „Teistmoodi teisipäev”
Adamson-Ericu muuseumis algab taas kunstikursus „Teistmoodi teisipäev”

Adamson-Ericu muuseumis algab taas kunstikursus „Teistmoodi teisipäev”

Juhendaja Anke Oksa

17. septembrist jätkub Adamson-Ericu muuseumis populaarne täiskasvanute kunstikursus „Teistmoodi teisipäev”. Kursusel kohtutakse mõnenädalaste vahedega teisipäevaõhtuti, et erinevate kunstnike juhendamisel uusi kunstitehnikaid ja -võtteid õppida. Osalejate eelnevad kunstialased teadmised ja oskused ei ole vajalikud.

„Koos kogenud kunstnikega teoste loomine ja uute tehnikate proovimine on inimestes suurt huvi äratanud,” kommenteeris Adamson-Ericu muuseumi direktor Ülle Kruus varasemate kursuste põhjal saadud kogemusi. „Kiire elutempo vajab maandamist ning muuseum oma loominguliste arendavate võimalustega on selle jaoks hea partner.”

Sel sügisel on „Teistmoodi teisipäeva” programm seotud Estonia maja 100. juubelile pühendatud näitusega „Estoonlased kujutavas kunstis”. 17. septembril joonistatakse Eesti Rahvusballeti tantsijaid, 15. oktoobril valmistatakse teatridekoratsioone ning 12. novembril toimub kostüümiala töötuba. Kursuse viimane, 10. detsembri töötuba on seotud juba uue näitusega „Loov dialoog. Kunstnikepaar Mari-Adamson ja Adamson-Eric” ning seal tutvutakse köitekunstiga.

Kursused toimuvad algusega kell 17.30 Adamson-Ericu muuseumis (Lühike jalg 3, Tallinn). Kursuse nelja korra sooduspääse maksab 40 eurot, ühe korra tasu on 12 eurot.

Kursusele registreerumine ja lisainfo: meili teel liis.kibuspuu@ekm.ee või tel 644 5838.

Head Uudised GoodNews