1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Algab üheksandat korda toimuv teatrifestival „Kuldne Mask Eestis“
Algab üheksandat korda toimuv teatrifestival „Kuldne Mask Eestis“

Algab üheksandat korda toimuv teatrifestival „Kuldne Mask Eestis“

Esmaspäeval algab Tallinnas üheksandat korda toimuv teatrifestival “Kuldne Mask Eestis”, mis tutvustab viimastel hooaegadel Venemaa riikliku teatripreemia “Kuldne Mask” nominentideks või laureaatideks olnud parimaid lavastusi.

Festivali avab Eesti publikule juba varasemast tuttava Oleg Tabakovi teatri etendus “Aasta, kui ma ei sündinud”, mille lavastajaks on Konstantin Bogomolov. Tükk jõuab rahvusooperi Estonia lavale esmaspäeval ja teisipäeval.

Kolmapäeval ja neljapäeval kantakse teatris NO99 ette ka vähetuntud Peterburi A. Brjantsevi nimelise Noorsooteatri lavastus “Delhi tants”, mille lavastas Dmitri Volkostrelov. Festivali programmi kuulub samuti Tšingiz Aitmatovi sõnadeta etendus “Ema põld” Moskva Puškini nimeliselt teatrilt. Maksim Zemljanski lavastatud tükk jõuab teatri NO99 lavale reedel ja laupäeval.

Tuleva nädala esmaspäeval ja teisipäeval esitleb Jaroslavi F. Volkovi nimeline draamateater Rahvusooper Estonia laval Jevgeni Martšelli näidendit “Nimetu”, mis võitis Venemaa tähtsama teatripreemia Kuldne Mask parima suurlavastuse kategoorias.

Festivali lõpetab tuleva nädala kolmapäeval ja neljapäeval etenduv Lev Dodini tõlgendus Friedrich von Schilleri näidendist “Salakavalus ja armastus”, mida etendab Väike Draamateater – Euroopa Teater Peterburist. Nimetatud tükil on suur šanss saada järgmise aasta Kuldse Maski festivalil pärjatuks. Lavastuse peaosades mängivad noored Venemaal juba tuntust kogenud näitlejad Jelizaveta Bojarskaja, Ksenia Rappoport ja Daniil Kozlovski.

Head Uudised GoodNews