1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Inimesed põgenevad Kiievist ja otsivad varju, televisioonis näidatakse tänavatel palvetavaid inimesi
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Inimesed põgenevad Kiievist ja otsivad varju, televisioonis näidatakse tänavatel palvetavaid inimesi

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Inimesed põgenevad Kiievist ja otsivad varju, televisioonis näidatakse tänavatel palvetavaid inimesi

Venemaa raketirünnaku alla langenud Kiievis on kõlanud hoiatussireenid, autod ummistavad linnast väljuvaid kiirteid, samuti otsivad inimesed kohti, kuhu rünnaku eest varjuda, vahendas ERR.

Sotsiaalmeediapostitustest õhkub kasvavat paanikat, osa inimesi kirjutab, et nad kiirustavad pommivarjenditesse ja keldritesse. Televisioonis näidatakse tänavatel palvetavaid inimesi.

Guardiani ajakirjanik Luke Harding kirjutas Twitteris, et tema kodu kelder Kiievis on täitunud väikeste lastega perekondadega. “Lapsed hoiavad käes värviraamatuid. Südantlõhestav.” Ta kirjutas samuti kõlavatest sireenidest, mis hoiatavad õhurünnaku eest.

Harding jagas hommikul ka fotot Kiievi Püha Sofia peakirikust, mis sümboliseerib Ukraina omariiklust: “Kell 8 hommikul seisab ta ikka omal kohal, tänavatel on üksikud inimesed, pangaautomaatide juures on järjekorrad, üks kohvik on isegi avatud, valitseb hirmu-, šoki- ja põlguse meeleolu.”

BBC Kiievi korrespondent Nick Beake andis teada, et tänavatel on näha tavapärasest rohkem sõjaväelasi.

“Üks turist ütles meile, et ta visati oma hostelist välja pärast seda kui kõlasid õhusireenid ja valitsuse hoiatused. Ta ei ole ainus, kes on oma kohvritega tänaval. Osa inimesi ütles meile, et nad ei tea, mida teha. Paljud ei tahtnud meiega rääkida ja kiirustasid edasi. Teised ütlesid meile, et neil pole enam mobiililevi,” kirjeldas Beake.

Beake andis teada järjekordadest kaubanduskeskustes ning samuti inimestest, kes võtavad automaatidest igaks juhuks sularaha välja. Ka tanklates on järjekorrad.

Nii BBC kui ka CNN-i korrespondendid on teada andnud plahvatustest Kiievi läheduses. Ukraina kohalik meedia kirjutab, et Borispoli lennujaama juures oli kuulda tulistamist. Mõningatel andmetel on lennujaam rünnaku all.

Kiievis oli esimesi plahvatusi kuulda pärast kella viit hommiku. Kõik plahvatused kosutvad linnast kaugemalt ja on jõudnud vähehaaval lähemale, kuid mitte kesklinna.

Allikas: BBC, ERR 

Toimetaja: Kadri Põlendik

Head Uudised GoodNews
Close