1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Tiit Terik: Euroopa saab kultuurivaldkonnas Ukraina abistamiseks veel palju teha
Tiit Terik: Euroopa saab kultuurivaldkonnas Ukraina abistamiseks veel palju teha

Tiit Terik: Euroopa saab kultuurivaldkonnas Ukraina abistamiseks veel palju teha

Täna, 4 aprillil toimub Luksemburgis Euroopa Liidu kultuuri-, audiovisuaalvaldkonna ja spordiministrite nõukogu.

„Saame veel palju Ukraina abistamiseks teha. Ukraina kultuuripärandi säilitamiseks on kindlasti vaja koordinatsiooni ja rahastust EL tasandil. Praktiliselt saame toetada Ukraina kultuuripärandi eksperte, Ukraina kultuuripärandi renoveerimist ning aidata takistada Ukraina kultuuriväärtuste eksporti riigist. Kui sõda on läbi, ootab ees suur taastamise töö. Teiseks on oluline Euroopa inforuumi kaitsmine Vene sõjapropaganda eest. Teeme koos Balti riikidega ettepaneku laiendada sanktsioneeritavate ja Putini valesid edastavate kanalite nimekirja veelgi,“ ütles kultuuriminister Tiit Terik.

Kultuuri- ja audiovisuaalvaldkonna kohtumisel kutsuvad Balti riigid üles astuma konkreetseid samme Ukraina toetamiseks nii kultuuripärandi valdkonnas kui seoses täiendavate Vene kanalite sulgemisega. Veel võetakse vastu järeldused kultuurivahetuse tugevdamisest loovisikute vahel ja kultuuri- ja loomemajanduse ökosüsteemi Euroopa strateegia kohta.

Spordivaldkonna kohtumisel debateeritakse Euroopa Liidu väärtuste üle spordis ja selle korralduses, arutatakse tüdrukute ja naiste osaluse üle spordikorralduses ning võetakse vastu järeldused seoses spordi ja kehalise aktiivsuse panusega ühiskonna kestlikkuse arengusse. Samuti räägitakse Ukraina sõja mõjust spordile.

Head Uudised GoodNews