1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Ukraina Ajakirjanike Liidu pöördumine välisajakirjanike poole: peatame koos genotsiidi!
Ukraina Ajakirjanike Liidu pöördumine välisajakirjanike poole: peatame koos genotsiidi!

Ukraina Ajakirjanike Liidu pöördumine välisajakirjanike poole: peatame koos genotsiidi!

Ukraina Ajakirjanike Liit ja selle esimees Sergiy Tomilenko pöördus maailma ajakirjanike ja meediatöötajate poole, et tänada Ukraina toetamise eest. „Nagu viimased õudust tekitavad fototõendid Ukraina linnadest Butšast ja Irpinist näitavad, toimuvad inimsusvastased kuriteod just praegu. Vene väed ei võitle Ukrainas ainult Ukraina armeega, vaid piinavad, mõrvavad ja põletavad ka tsiviilelanikke. See on Ukraina elanike genotsiid, see sünnib praegu, 21. sajandil! Peame üheskoos selle peatama ja tagama, et see ei korduks enam mitte kunagi ega mitte kusagil,“ sõnas ta.

Vaenlase pealetungi aluseks on laiaulatuslik propaganda ja dehumaniseerimine, mis vabale inimkonnale ei ole vastuvõetavad

„Nagu teate, alustas Vene Föderatsioon 24. veebruaril sõda Ukrainas. Täiemahuline sõjaline rünnak Ukraina jätkub, linnad ja taristu on pidevalt õhust, merelt ja maalt toimuvate rünnakute all. Ukraina „demilitariseerimise” ja „denatsifitseerimise” ettekäände varjus püüdleb Venemaa teiste eesmärkide poole, hävitab terveid linnu ja tapab süütuid tsiviilelanikke, nende seas naisi ja lapsi. Selline „abstraktne” meetod hävitab tohutul hulgal inimelusid,“ märkis Tomilenko.

Ta tõdes, et sel ajal, kui loete meie kirja, on Ukraina inimesed, koolid, haiglad, lasteaiad ja elurajoonid Vene armee pidevate rünnakute sihtmärgiks. Rahvusvahelised organisatsioonid nagu ÜRO on tõendanud arvukalt tsiviilisikute massimõrvade, vägistamiste, riisumiste, inimröövide ja mahalaskmiste toimumist. Venemaa jätkab avalikult rahvusvahelise humanitaarõiguse rikkumist. See on vabale maailmale vastuvõetamatu.

Tomilenko avaldas ajakirjanikele tänu, et nad toetavad Ukrainat ajal, kui nemad peatavad sissetungijaid omal maal. Sõda on ajakirjanikele alati keeruline väljakutse. Kümned kolleegid edastavad oma elu ja tervise hinnaga maailmale tõde sõjaõudustest Ukrainas. Mitmed neist on langenud rünnakuohvriks.

Avalikustage Venemaa sõjaväe barbaarsed metsikused

„Tahame siinkohal paluda teid avalikustada Venemaa sõjaväe barbaarsed metsikused. Me mõistame, et teie riigid elavad rahus ja militaarretoorika ei ole oodatud. Kuid sõja keskelt kinnitame teile, et see on sõda kogu vaba maailma eest. Peame tegema oma parima, et ära hoida uusi rünnakuid, kust iganes need võiks tulla. Praegu on ohu allikaks Venemaa oma liitlastega,“ ütles Tomilenko.

Ta kutsus ajakirjanikke üles juhtima kogu maailma tähelepanu sellele, mis tegelikult Ukraina riigis toimub. Ümber piiratud ja kannatavad Mariupoli ja Hersoni linnad, Harkivi elurajoonide nurjatu pommitamine ja muud loendamatud sõjakuriteod, mida Vene armee on juba toime pannud.

“Me ei tohi lubada sel areneda Kolmandaks Maailmasõjaks. Oleme kindlad, et teie ajakirjanduslik kogemus, töised kontaktid ja veenmisvõime on sõja koleda näo kohta tõe avaldamisel ülimalt olulised. Maailm peab nägema tegelikkust. Aidake seda paljastada,“ ütles Tomilenko.

Head Uudised GoodNews