1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kinos Sõprus algab taas Euroopa Filmikuu
Kinos Sõprus algab taas Euroopa Filmikuu

Kinos Sõprus algab taas Euroopa Filmikuu

Euroopa filmikuu on jätkuvalt november. Nagu eelmisel aastal nii ka nüüd näitab kino Sõpruse Kai saal novembris ainult Euroopa filme. Euroopa filmikuu programm kestab 1. novembrist kuni 9. detsembrini.

Novembris on Euroopas filmiaasta kokkuvõtete ja auhindade hooaeg, mis tähistab viie nädala jooksul Euroopa filmikunsti fantastilist mitmekesisust. Selle kuu raames tõstavad Europa Cinemas partnerkinod üle Euroopa Reykjavikist Ateenani, Lissabonist Tallinnani esile Euroopa filme. Tehes nii kummarduse siinsetele filmidele ning filmikunstile.

Tänavuse Euroopa Filmikuu raames näeb viimase aasta parimaid Euroopa filme, laste filmidest kuni tugevate draamadeni. Kino Sõpruse Vanalinna saalis on sel aastal PÖFF, kuid Kai saalis toimub Euroopa Filmikuu.

Avanädala programmis saab teiste seas taaskohtuda muusikalises fantaasiakomöödiaga “Virvatuli”, Ulrich Seidl viimaste filmidega “Rimini” ja “Sparta” ning tugeva Rumeenia draamaga “MRT”. Uue filmina on Euroopa Filmikuu raames ekraanil Islandi melodraama, kus on kunstilise panuse andnud ka Eesti ning uhkete kostüümide kunstnikuks on endine PÖFFi žürii liige Eugen Tamberg. Kõigest 106-leheküljeline raamat „Kiri Helgalt” tekitas ohtralt emotsioone nii Islandil kui ka paljudes teistes riikides ning on nüüd filmina Kai saali publiku ees.

Pilet kõikidele Euroopa Filmikuu linastusele 5 €. Euroopa Filmikuu kestab 1. novembrist 9. detsembrini.

Head Uudised GoodNews