1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tartu medali saab viis silmapaistvat tartlast
Tartu medali saab viis silmapaistvat tartlast

Tartu medali saab viis silmapaistvat tartlast

Tartu linnavalitsus otsustas anda Tartu medali viiele silmapaistavale tartlasele. Tunnustuse saavad Tartu Waldorfgümnaasiumi draamaõpetaja Külli Aavakivi, koorijuht Triin Koch, Tartu Forseliuse Kooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Malle Partsioja, ettevõtte CRONIMET Nordic juht Eva Pedjak ning Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming.

“Mul on hea meel anda Tartu linna päeval üle linna medalid neile viiele silmapaistvale tartlasele, kes igaüks oma valdkonnas on tõeline tipptegija. Tartu linn on väga uhke nende inimeste ja nende tegemiste üle,” sõnas linnapea Urmas Klaas.

Külli Aavakivi on pikaaegne Tartu Waldorfgümnaasiumi draamaõpetaja. Tema käe all on Waldorfkooli teater saanud üheks kõige edukamaks kooliteatriks Eestis, mille etendused on pea iga-aastaselt saanud linna ja riigi tasemel kooliteatrite laureaadi staatuse.

Triin Koch on olnud üle 25 aasta aktiivselt Tartu koori- ja laulupeoliikumise juures, nii laulja ja Elleri kooli dirigeerimisõpilasena kui ka Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori ja Tartu ülikooli kammerkoori dirigendina. Tema juhendatud koorid on võitnud Eestis kõik olulisemad auhinnad ja konkursid ja teda on tunnustatud paljude eesti koorimuusika auhindadega. Ta on tulihingeline Tartu muusikakultuuri ja laulupeoliikumise eestvedaja ning eestkõneleja.

Malle Partsioja on Tartu Forseliuse Kooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja, oma ala tõeline professionaal, kes räägib ajaloo huvitavaks, eluliseks ning oskab seda väga hästi siduda igapäevaste aktuaalsete teemadega. Ta on töötanud Forseliuse Koolis üle 40 aasta ja pühendanud palju kooli arengusse.

Eva Pedjak on pereettevõtte CRONIMET Nordic juht. Ettevõte tegeleb vanametalli keskkonnasäästliku kogumise, töötlemise ja taaskäitlemisega, edendades sellega ringmajandust. Eva Pedjak ja tema ettevõte on olnud aktiivsed kogukonna toetajad, keskendudes keskkonnahoiule, spordile ja noortele.

Ants Tooming on Tartu Peetri koguduse õpetaja ja endine Tartu praost. Ta on eesti kultuuriloo talletaja, Eesti rahvusliku liikumise ühe olulisima juhi Villem Reimani kolleegiumi asutaja. Ta on uurinud Tartu Peetri kiriku ajalugu ja seisnud luterliku Peetri kooli eest.

Medalid teenekatele tartlastele antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil kell 12 raekojas

Head Uudised GoodNews