1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. 4. jaanuaril toimub Tartus Eesti esimene teatrispordi võistlus
4. jaanuaril toimub Tartus Eesti esimene teatrispordi võistlus

4. jaanuaril toimub Tartus Eesti esimene teatrispordi võistlus

Impokraatia4. jaanuaril kell 19.30 algab Tartu Uues Teatris Eesti esimene teatrispordivõistlus „Teatrisport 2014“, kus võistlustulle astuvad Eesti parimad improviseerijad Eesti Improteatrist, Improkraatia trupist, Improgrupp Jaa!-st ja mujalt.

Teatrispordivõistlusel osalevad improteatritruppide näitlejad. Võistlusele registeerunud 24 näitlejat jagatakse kohapeal nelja võistkonda. Neil tuleb üksteisega mõõtu võtta improvisatsioonimängudes, mille on valinud kohtuniku rollis õhtujuht. Võitja valib välja publik, andes oma lemmikule kõige rohkem punkte. Inspiratsiooni stseenide jaoks saadakse publikult.

Tuntumatest nimedest osalevad Kati Ong, Merilin Kirbits, Rednar Annus jt Eesti Improteatrist. Lisaks veel noori improviseerijaid. Improkraatia trupist, Improgrupp Jaa!-st jm. Õhtut juhib endine Tartu Linnavalitsuse turvamees Tormi Tuuling, kes on ühtlasi tubli tudeng, Improkraatia MTÜ asutajaliige ning teatrispordivõistluse promootor.

Teatrisport on publikut kaasav improvisatsioonilise teatri vorm. Improvisatsiooniline teater erineb klassikalisest selle poolest, et laval sündivad lood on igal õhtul uued. Etendus valmib publiku silme ees, vaatajate poolt pakutavate sõnade abil, mis annavad näitlejatele tegutsemiseks inspiratsiooni. Sõnu pähe ei õpita ja tegevusliine kokku ei lepita. K õik sünnib kohapeal.

Teatrispordivõistlus toimub Noorte Improfestivali 2014 raames ja on publikule tasuta.

Head Uudised GoodNews