1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kadrioru kunstimuuseumis kuulutatakse välja Euroopa parim muuseum 2014
Kadrioru kunstimuuseumis kuulutatakse välja Euroopa parim muuseum 2014

Kadrioru kunstimuuseumis kuulutatakse välja Euroopa parim muuseum 2014

kunstimuuseumis kuulutatakse välja Euroopa parim muuseum 201417. mai õhtul kuulutatakse Eesti Kunstimuuseumi Kadrioru kunstimuuseumis välja Euroopa Aasta Muuseum 2014. Valik tehakse enam kui 30 Euroopa silmapaistvaima muuseumi seast. Tiitlile kandideerib sel aastal ka Eesti Meremuuseumi Lennusadam.

“Euroopa Aasta Muuseumi auhind (EMYA) on enam kui 37 aastat olnud kvaliteetse muuseumi sünonüüm ning mõjutanud olulisi arengud muuseumimaailmas. Auhinna asutaja Kenneth Hudson nägi ette muuseumi rolli muutumist ja sotsiaalse tähtsuse kasvu,” ütles Euroopa Muuseumifoorumi nõukogu esinaine Goranka Horjan, lisades: “EMYA võimaldab muuseumiprofessionaalidel näha uusi muuseume ning seda, kuidas muuseumid vastavad erinevate külastajate muutuvatele ootustele.” Lisaks peaauhinnale Euroopa Aasta Muuseum 2014, antakse välja Euroopa Aasta

Muuseumi auhinna asutaja Kenneth Hudsoni nimeline preemia, mille pälvib mõni erakordselt ebatavaline, julge ning vahel ka vastuoluline muuseum ning Silletto 2014 – preemia, mis on pühendatud muuseumile, kelle tegevus on suunatud kohaliku kogukonna kaasamisele. Lisaks valitakse igal aastal välja ja tunnustatakse mõnd kõrge professionaalse taseme poolest erilist tähelepanu väärinud muuseumit. Sama ürituse raames on juba eelnevalt välja kuulutatud Euroopa Nõukogu preemia, mille sel aastal pälvis Baks? muuseum Bayburtis Türgis.

Euroopa Aasta Muuseumi tiitlit annab alates 1977. aastast välja Euroopa Muuseumifoorum, kelle tegevust toetab Euroopa Nõukogu. Euroopa Aasta Muuseumi auhinnale saavad kandideerida viimase kolme aasta jooksul avatud muuseumid või muuseumid, mis on viimase kolme aasta jooksul oma programmi oluliselt uuendanud või laiendanud. Auhinnagala toimub ajaliselt lähestikku rahvusvahelise muuseumipäevaga, mida tähistatakse 18. mail. Sel aastal on seoses Euroopa Aasta Muuseumi auhinnagalaga Kadrioru kunstimuuseum muuseumiööl külastajatele suletud.

Euroopa Aasta Muuseum 2014 ametlik kodulehekülg

Nominentidega saab tutvuda SIIN või vaadata tutvustavat videot

Head Uudised GoodNews