1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Riik jagab teatrialastele ettevõtmistele 32 640 eurot toetust
Riik jagab teatrialastele ettevõtmistele 32 640 eurot toetust

Riik jagab teatrialastele ettevõtmistele 32 640 eurot toetust

KultuuriministeeriumKultuuriministeerium eraldab teatrialastele ettevõtmistele 32 640 eurot, mis jaguneb 15 projekti vahel.

Tegu on kolmanda jaotusega programmist „Teatrialased sündmused, programmid ja arendusprojektid“, mille raames on ministeerium toetanud praeguseks kokku juba rohkem kui pooltsadat festivali, teatrialast haridus- ja koostööprojekti. Tänavune viimane taotlusvoor toimub oktoobris.

Programmikomisjoni ettepanekul saab nüüdsest voorust toetust muuhulgas tantsuvaldkonna üks tänavusi tippsündmusi, koreograaf Anne Teresa De Keersmaekeri ja tema tantsulavastuse osalemine Augusti TantsuFestivalil Tallinnas. Toetuse saajate seas on tuntud ning tunnustatud rahvusvaheline teatrifestival „Talveöö unenägu“, aga ka üleriigiline noorema astme kooliteatrite festival „Väike Lava 2014“ Kundas. See on oma kaheksa toimumisaastaga kasvanud suuremahuliseks üleriigiliseks festivaliks, mis arendab ja kasvatab laste ja noorte teadlikkust etenduskunstidest.

Toetusprogrammi „Teatrialased sündmused, programmid ja arendusprojektid“ eesmärk on etenduskunstide valdkonna arendamine, rahvusvahelistumine ning teadliku ja haritud publiku kasvatamine.

Programmi põhimõtted näevad ette, et toetust eraldatakse lastele ja noortele suunatud etenduskunstidealastele projektidele, rahvusvahelise mõõtmega festivalide ja -ürituste läbiviimiseks Eestis. Samuti toetatakse etenduskunstialaste haridusprojektide, konverentside, tähtsündmuste läbiviimist, aga ka etenduskunstialaseid projekte, mis on suunatud valdkonna arendamisele, strateegilise võimekuse tõstmisele ja rahvusvahelistes võrgustikes osalemisele. Toetust võib eraldada ka etendusasutustele vajalike väiksemahuliste investeeringute tegemiseks.

Head Uudised GoodNews