1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Aapo Pukk sai Ameerikast kaks väärikat auhinda
Aapo Pukk sai Ameerikast kaks väärikat auhinda

Aapo Pukk sai Ameerikast kaks väärikat auhinda

Maarika Aapo Pukk
Maarika
Õliportree: Aapo Pukk

26. aprillil 2014 autasustas Ameerika Portreekunsti Ühing (Portrait Society of America – PSOA) tänavusi võitjaid oma aastakonverentsil Washington D.C.-s. William F. Draper Grand Prize anti Bryce Billingsile. Aapo Pukk pälvis esimese koha (Best Portfolio Winner) oma viimaste aastate tööde portfoolio eest ja Exceptional Merit auhinna finaali jõudnud õliportree “Maarika” eest.

PSOA juhatuse esimehe Edward Jonase sõnul on portreed läinud ühingu 16. aastase ajaloo jooksul üha paremaks. Sellel aastal esitati rekordarv portreid rahvusvahelise portreevõsitluse žüriile, peaaegu 1700, millest valiti välja 21 finalisti. Originaaltöödega said 800 konverentsist osavõtjat tutvuda 24.-27. aprillini toimunud finalistide näitusel.

“See on erakordne kogemus, kui näed oma tööd teiste eriala tippudega ühes galeriis”, räägib Aapo Pukk. “Loomulikult pole kunstis sport võimalik, küll aga on võimalik sportlikkus, entusiasm ja inspireeritus, kui lihvitakse oma oskusi vanade meistrite traditsioonide valgel ja rikastatakse seda igapäevase järjekindla tööga. Selline võistlus paneb inimesed kõnelema kujutavast kunstist, realismist, klassikast, traditsioonidest ja ajalooliselt katkematust portreekunsti pärandist”, lisas kunstnik. Aapo Pukk on olnud PSOA liige aastast 1999, on valitud 5. korral finaali ja saanud üle 20 auhinna ja tunnustuse.

Ameerika Portreekunsti Ühing asutati 1998. aastal ja tänaseks on PSOA-l üle 3000 liikme ning tema nõukokku kuuluvad sellised rahvusvahelise haardega kunstnikud ja pedagoogid nagu Daniel Greene, Everett Raymond Kinstler, Rhoda Sherbell ja Burton Silverman. Ühingu missiooniks on pakkuda haridusvõimalusi ja tehnilisi teadmisi kõigile, kes on huvitatud traditsioonilisest ja ajaloolisest esteetikast portree- ja figuraalkunsti vallas.

Head Uudised GoodNews