1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aasta betoonisõbraks tunnistati Mait Rõõmusaar
Aasta betoonisõbraks tunnistati Mait Rõõmusaar

Aasta betoonisõbraks tunnistati Mait Rõõmusaar

Eesti Betooniühing kuulutas betoonitehnoloogiapäeval 2019. aasta betoonisõbraks Mait Rõõmusaare.

Teda tunnustati betooni kui materjali mitmekülgse kvaliteetse kasutamise, kvaliteetse betoonehituse ja betooni kunstipäraste külgede esiletoomise eest.

Mait on oma töömeheelu sidunud betooniga: 2000. aastal oli ta üks Mapri Projekti asutajatest, 2005. aastast kuulub Nordeconi kontserni ja 2009. aastast kannab nime Nordecon Betoon, 2017. aastast võeti aga kasutusele brändinimi Nobe.

„Raske oleks üles lugeda kõiki neid sadu ehitisi, kus Maidu juhitav Nordecon Betoon on betoonitööd teostanud. Ehituse peatöövõtukorras on ehitatud eramuid, korterelemuid, büroohooneid, tööstus-, kaubandus- ja laohooneid. Betoonitööde osas tuleb kindlasti lisada sillad, tunnelid, viaduktid, sadamarajatised ja betoonpõrandad. Vähemalt kahes valdkonnas on Nobe kõvemaid tegijaid Eestis: põllumajandusehitus ja parkimismajad,” ütles Eesti Betooniühingu esimees Tiit Roots.

Ülemiste Citys on Nobe viimastel aastatel ehitanud neli uut parkimismaja. Praegu on Nobe ehitamas Tallinna kõige suuremat arendust Porto Frankot.

Alates 2010. aastast on Nordecon Betoon ka Soome ehitusturul tegutsenud, kus viimaste aastate ehituste loetelu on aukartustäratav: Soome parlamendi peahoone rekonstrueerimine, Helsinki Olümpiastaadioni rekonstrueerimine, Tripla keskus Helsinkis, Haavi kvartal Helsingis, Kirkkonumme raamatukogu, Patomäe tunnel. Ehitamisel on RED kvartal Loisto Helsingis, Blominmäe tunnel jne.

„Maidu puhul on üheks teda iseloomustavaks küljeks betoonikunst ehk „Kunst on kõikjal!”, nii nagu nende firma kodulehelgi kirjas,” ütles Toomas Vainola, Eesti Betooniühingu tegevdirektor. „Lisaks Cromaticole Tallinna lauluväljakul on Mait osalenud mitme teise Lukas Kühne rajatud heliskulptuuri ehitusel: “Tvisöngur” Islandil ja „Organum” Hailuotos Soomes. 2017. aastal valmis Rocca al Mare kooli õuel amfiteater-väliklass Ateena, mis sai aasta betoonehitise konkursi eriauhinna.”

Mait Rõõmusaar on osalenud aktiivselt kolme aasta betoonehitise tiitli pälvinud ehitise valmimisel:

– 2003 – Miiduranna villa (arhitekt Emil Urbel);

– 2011 – Cromatico (skulptor Lukas Kühne);

– 2017 – Viimsi eramu (arhitekt Mateusz Kuo Stolarski).

Betoonisõbrale Rõõmusaarele tegi kunstnik Jüri Mildeberg ka spetsiaalse auhinna.

2018. aastal sai betoonisõbra auhinna Peep Roosmann.

Head Uudised GoodNews