1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Aasta e-kursuse tiitli sai Tartu ülikooli esimene MOOC
Aasta e-kursuse tiitli sai Tartu ülikooli esimene MOOC

Aasta e-kursuse tiitli sai Tartu ülikooli esimene MOOC

Tiitel kursuse "Mõõtemääramatuse hindamine keemilises analüüsis" eest.  Foto: erakogu
Tiitel kursuse “Mõõtemääramatuse hindamine keemilises analüüsis” eest
Foto: erakogu

Eesti e-Ülikooli konsortsiumi „Aasta e-kursus 2015” tiitli sai Tartu ülikooli keemia instituudi e-kursus „Estimation of Measurement Uncertainty in Chemical Analyses“ väga heal tasemel videoloengute ja testide eest.

MOOC-i (Massive Open Online Course) ehk avatud veebipõhise kursuse autorid on TÜ analüütilise keemia professor Ivo Leito, TÜ analüütilise ja füüsikalise keemia teadurid Lauri Jalukse ja Irja Helm.

„Oleme viimastel aastatel oma õppetöösse mitmesuguseid innovatiivseid lahendusi sisse viinud ja aasta e-kursuse tiitel näitab, et oleme õigel teel. See on suur tunnustus ja oleme selle üle väga rõõmsad,” sõnas professor Leito pärast tiitlivõitu.

Tegemist on Tartu ülikooli esimese vaba juurdepääsuga e-kursusega (MOOC ), mis esmakordselt toimus 2014. aasta kevadel. Viimati osales kursusel 450 õppijat 70 riigist.

„Suurem osa kursuslastest on analüütilise keemia laborite töötajad, mis tõestab, et analüütilise keemia valdkonnas on jätkuvalt vaja mõõtemääramatuse teemalisi koolitusi,“ leidis Leito.

Sel aastal esitati kõrgkoolide aasta e-kursuse kandidaatideks kaheksa 2015. aasta taotlusvoorus e-kursuse kvaliteedimärgi saanud e-kursust. Tiitlile kandideeris neli Tartu ülikooli, kaks Tallinna tehnikaülikooli ja kaks Tallinna tehnikakõrgkooli kursust.

Aasta e-kursuse tiitlivõitja tehti teatavaks 16. aprillil 2015 hariduse infotehnoloogia sihtasutuse (HITSA) innovatsioonikeskuse korraldatud rahvusvahelisel konverentsil „NUTT* tuleb peale“.

Tartu ülikool on alates 2009. aastast saanud kokku viis aasta e-kursuse tiitlit.

Head Uudised GoodNews