1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Aasta Konservatiiv 2014 on Tunne Kelam‏
Aasta Konservatiiv 2014 on Tunne Kelam‏

Aasta Konservatiiv 2014 on Tunne Kelam‏

Aasta Konservatiiv 2014 on Tunne Kelam‏Eile toimunud Aasta Konservatiivi galaõhtul kuulutasid IRL Noored esmakordselt välja Aasta Konservatiivi 2014. Tiitli pälvis Tunne Kelam.

„Aasta Konservatiivi tiitel antakse inimesele, inimeste grupile või organisatsioonile, kes on läinud aastal Eesti ühiskonnas kõige enam edendanud konservatiivseid väärtusi. Konservatiividena hindame kõrgelt üksikisiku initsiatiivi ja vastutust, pereväärtusi, majanduses õhukest riiki ja järk-järguliste reformide vajalikkust,” ütles IRL Noorte esimees Linda Eichler. „Ajalugu on näidanud, et rasketel aegadel on just konservatiivid need, kes vajalikke otsuseid teevad. Aasta Konservatiivi õhtu eesmärk on läbi debattide ja vestluste arendada konservatiivset maailmavaadet ja tunnustada Aasta Konservatiivi kui inspireerivat eeskuju. Soovin, et sellest saaks iga-aastane traditsioon.”

„Tunne Kelam on aastakümneid ajanud väärtustele põhinevat poliitikat. Tunnet teatakse Euroopas vähemasti samahästi kui Eestis – minu Euroopa kolleegid nimetavat Tunnet Euroopa Parlamendi üheks väljapaistvamaks saadikuks. Ja just väärtustele põhineva poliitikaga õnnestus Tunne Kelamil märtsikuus võita Euroopa Parlamendi valimiste debatt, saavutada tugev valimistulemus ning osutuda kolmandat korda valituks. Tunne Kelam on noortele konservatiivile inspireerivaks eeskujuks nii Eestis kui mujal Euroopas,” lisas Linda Eichler.

Aasta Konservatiivi õhtu korraldaja on IRL Noored ja õhtut korraldati esimest korda. Aasta Konservatiivi auhinda on kavas hakata välja kuulutama iga-aastaselt. Aasta Konservatiivi õhtu toimumist toetasid Konrad Adenaueri Fond, Helir-Valdor Seeder ja Toomas Tõniste.

Aasta Konservatiivi õhtul osalesid sõnavõttudega Urmas Reinsalu, Mari-Ann Kelam, Tunne Kelam, Kalle Muuli, Thomas Schneider (Konrad Adenaueri Fond), Mari Agarmaa, Linda Eichler. Aasta Konservatiivi žürii liikmed olid Marek-Andres Kauts (žürii esimees), Mari Agarmaa, Ergo Hanni, Teele Karro, Kaido Kukk, Thomas Schneider ja Vesse Vesiaid.

Head Uudised GoodNews