1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aasta Konverentsiteo tiitli pälvis 700 osalejaga anestesioloogide kongress
Aasta Konverentsiteo tiitli pälvis 700 osalejaga anestesioloogide kongress

Aasta Konverentsiteo tiitli pälvis 700 osalejaga anestesioloogide kongress

AKT 2017_2Aasta Konverentsitegu 2016 auhinna sai detsembrikuus Eestis toimunud anestesioloogide tippkongress. Seitsmesaja osalejaga 8. Rahvusvaheline Balti Anestesioloogia ja Intensiivravi Kongress tõi kokku külastajaid üheteistkümnest riigist.

Kongressi peakorraldaja, Eesti Anestesioloogide Seltsi juhatuse esimehe Dr Juri Karjagini sõnul oli kongressi eesmärgiks värskendada Balti anestesioloogia, intensiivravi ja erakorralise meditsiini erialade arstide teadmisi. ”Kongressi vältel toimus palju värskendustüüpi loenguid ja kursusi, teadmisi jagasid tipptasemel rahvusvahelised eksperdid ning kongressi eel toimus simulatsioonikoolitus Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli simulatsioonikeskuses. Kongress on hea võimalus Balti riikide arstidele luua kontakte kolleegidega Euroopas” kirjeldas Dr Karjagin sündmuse olulisust.

Eesti Konverentsibüroo juhatuse esimehe Feliks Mäguse sõnul oli anestesioloogide kongress osalejate arvult üks suurimaid möödunud aastal Eestis aset leidnud konverentse. „Seekordse Aasta Konverentsiteo tiitli pälvinud anestesioloogide kongress tõi kokku seitsesada valdkonna spetsialisti, mis on pea kaks korda rohkem kui varasemad Balti anestesioloogide kongressid,” sõnas Mägus.

AKT 2017_3

Eesti on konverentsiturismi sihtkohana tema sõnul paljudele põnev ning uudne. „Meil on huvitav kultuuripärand ja väga hea hinna-kvaliteedi suhe. Olemaks konkurentsivõimeline teiste riikidega tunneme suurt vajadust multifunktsionaalsest konverentsi- ja messikeskuse järele, mille puudumine seab siin korraldatavatele konverentsidele omad piirid. Suur tunnustus konverentsisektori poolt Tallinna linnale ja Vabariigi Valitsusele, et konverentsikeskuse rajamine on tööplaanidesse võetud ning Linnahalli renoveerimisplaanide näol astutakse selles suunas konkreetseid samme,” sõnas Mägus.

Teistkordselt välja antud Innovatiivseima Konverentsilahenduse eripreemia sai Roaster Camp 2016, mis tõi Eestisse 130 tipp-kohviröstijat 18 riigist üle maailma. Eduka taotleja tiitli sai Jane Klavan Tartu Ülikoolist 14. Rahvusvahelise Kognitiivse Lingvistika konverentsi Eestisse toomise eest. Eesti võitis 2017. aasta suvel toimuva ICLC – 14 korraldamisõigused Brasiilia ees.

AKT 2017

Auhindu üle andnud Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on Eestil ja Tallinnal konverentsiturismist palju võita. „Konverentsivaldkond on kahtlemata üks nišš, kus Eestil on maailmale väga palju pakkuda. Aasta Konverentsiteo konkursil kandideerinud sündmused näitavad ilmekalt, kuivõrd kõrge on siinne tase,” sõnas Sarapuu.

Aasta Konverentsiteo tiitel antakse välja vähemalt 100 osalejaga Eestis toimunud mõjukale konverentsile. Innovatiivseima Konverentsilahenduse tiitli saab konverents, mille korraldamisel on kasutatud uudseid tehnoloogiaid, erilisi konverentsikohti, formaate, unikaalseid vaba aja programme või muid uuenduslikke, loovaid ja leidlikke lahendusi. Eduka Taotleja kategoorias tunnustatakse organisatsiooni või isikut, kes saanud õiguse vähemalt 100 osalejaga konverentsi korraldamiseks Eestis 2017. aastal või pärast seda.

Lisaks auhindadele anti galal üle tunnistused kuuele uuele Tallinna konverentsisaadikule.

Aasta Konverentsiteo tiitlit annab Eesti Konverentsibüroo välja viiendat korda. Varasematel aastatel on tiitli pälvinud Euroopa Jaapani-Uuringute Assotsiatsiooni kongress, Routes Europe 2012 konverents, Euroopa Alushariduse Uurijate Assotsiatsiooni Konverents, Euroopa Majandusarvestuse Assotsiatsiooni EAA 37. Aastakonverents ning 25. Põhjamaade-Balti Kardioloogide Kongress.

Head Uudised GoodNews