1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aasta nooreks juhiks valiti Taavi Madiberk
Aasta nooreks juhiks valiti Taavi Madiberk

Aasta nooreks juhiks valiti Taavi Madiberk

Tallinna Direktorite Klubi andis täna üle järjekordse „Aasta noore juhi“ preemia, mille pälvis superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk.

“Taavi laialdane kogemus avalike ettevõtete nõukogudest ja eraettevõtlusest on olnud asendamatu. Kahtlemata on selle tähelepanuväärsemaks näiteks tema saavutus kasvatada iduettevõttest Skeleton tänaseks globaalne turuliider superkondensaatoritel põhinevas energiasalvestuses,” sõnas Tallinna Direktorite Klubi president Sven Pertens. “Taavi pühendumus ettevõtte tormilise kasvu ja müügi kasvatamisel, aga ka tehnoloogilise tasemega tootearenduse edendamisel on Eestis harukordne – nii tehnilisel kui ka juhtimisalasel tasandil ja väärib selgelt esiletoomist.”

Juhi asendamatu roll Skeletoni arengus ja väärtusekasvus erakordne näide sellest, kuidas on võimalik tagada ettevõttele kolmandat aastat järjest kolmekordne käibekasv ja tellimustemaht üle 150 miljoni euro. Samuti on silmapaistvaks saavutuseks meeskonnaga mullu novembris kaasatud 41,3 miljonit eurot lisakapitali, mis paigutas Skeletoni koos seni kaasatud rahastusega Wise’i ja Bolti järel kolmandale kohale Eestis enim raha kaasanud ettevõtete edetabelis.

Ettevõtluskarjääri alustas Taavi Madiberk IT-maailmas. 2009. aastal asutas ta Skeleton Technologiesi kaasasutajatega, olles siiani selle tegevjuhiks. Selle aja jooksul on 20-ruutmeetrise kontoriga iduettevõttest Tartu Teaduspargis saanud Euroopa suurim superkondensaatorite tootja, mille tehas asub Dresdeni lähistel. Sekeletoni grupi ettevõtetes töötab üle 140 inimese.

Aasta noor juht Taavi Madiberk sõnas auhinda vastu võttes, et tegemist on tunnustusega kogu meeskonnale. “Olukorras, kus roheenergia ja rohetehnoloogiad on viinud maailma uue tööstusrevolutsiooni lävele, oleme Skeletoniga suutnud kindlustada positsiooni mitte tänu juhi kangelaslikkusele, vaid kogu meeskonna panusele,” sõnas ta ja lisas, et auhinna saamine kogemustega tippjuhte koondavalt Tallinna Direktorite Klubilt on tema jaoks suur au. “Vaatamata sellele, et juhtimismetoodikad ja stiilid ajas muutuvad ja täiustuvad, on nende alusprintsiibid jäänud samaks. Pikaajalise kogemuse sidumine innovatsiooni ja uue energiaga toobki esile parimad lahendused.”

Eelmisel aastal tunnustuse pälvinud Ensto Enseki juhi Kaarel Suugi sõnul on juhi tunnustus kiidusõnaks kogu ettevõttele. “Silmapaistva juhi taga on tavaliselt kogu meeskonna suur töö. Ka Skeletoni puhul on näha, kuidas Taavi sünergia meeskonnaga on andnud need tulemused, mida täna näeme. Küll aga on võtmetähtsusega see, kuidas juht suhtub oma töösse, milline on tema tahe midagi ära teha ja missioonitunne innustada oma inimesi suurelt, julgelt ja loovalt mõtlema. Ja Taavi puhul on selgelt näha, et temal on sellise tegutsemise retsept tulemuste saavutamiseks selge.”

Tallinna Direktorite Klubi annab noore juhi preemiat välja 2013. aastast. See on mõeldud kuni 40-aastasele Eesti tippjuhile, kes juhib edukalt Tallinnas või Harjumaal tegutsevat ettevõtet. Tavapäraselt aasta alguses välja antava preemia üleandmine lükkus tänavu koroonaviiruse tõttu maikuusse.

Head Uudised GoodNews