1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TIITLIGA PÄRJATUD! Aasta parim kommunaalrajatis on sild üle Emajõe
TIITLIGA PÄRJATUD! Aasta parim kommunaalrajatis on sild üle Emajõe

TIITLIGA PÄRJATUD! Aasta parim kommunaalrajatis on sild üle Emajõe

Ihaste sild
Ihaste sild

Tallinnas  „Oru“  hotellis toimunud Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu  aastakonverentsil valiti kaheksa objekti seast 2015. aasta parimaks kommunaalrajatiseks Tartu linna idapoolse ümbersõidu teine ehitusala.

Tiitliga pärjatud objekti tähtsaim rajatis on Ihaste sild, mille pikkus on 400,4 m, laius 15,45m ja silla suurim ava Emajõe kohal 90 m. Laevatatav gabariit silla all on 11 m.  Tööde käigus rajati 3,8km uut sõiduteed ja 3,7 km kergliiklusteed.

Tänukirja pälvisid: Narva kaldapealse promenaad ja Sindi väliujula treeningpark.

Narva promenaad
Narva promenaad

Narva promenaad kujutab endast korda tehtud ja ligi kilomeeter pikka Narva jõe kaldapealset, mis sai pärast selle korrastustöid täiesti uue ilme. Ehitustööde tulemusena on jõekallas kindlustatud ja korrastatud, tagamaks promenaadiala erosioonikindlust ja esinduslikkust.

Sindi väliujula rajati 1935. aastal ning on sellest ajast püsinud sindilaste hulgas populaarse vabaaja veetmise kohana. 2000. aastate alguses oli koht amortiseerunud ning kasutus oli minimaalne. 2012. aastal taasavati väliujula (ujuvsildadest bassein) EASi regionaalsete investeeringute toel. Käesolevast aastast on võimalik peale ujumise tegeleda võrkpalli, korvpalli ja rannajalgpalliga. Suure tõuke on andnud aga just treeningpargi (välijõusaali) rajamine kohalike noorte eestvedamisel ja omavalitsuse finantseerimisel (vahendeid selleks saadi ka Siseministeeriumilt).

Sindi puhkeala
Sindi puhkeala

17-18. septembrini 2015 korraldas  Eesti Kommunaalmajanduse Ühing  Tallinna XV rahvusvahelise kommunaalmajanduse aastakonverentsi „Täna teeme homset“, mille käigus kuulutati kümnendat  korda välja aasta parim kommunaalrajatis.

Head Uudised GoodNews