1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Abipolitseinike nädal tõstab esile vabatahtlike olulise panuse turvalisuse kaitsmisel
Abipolitseinike nädal tõstab esile vabatahtlike olulise panuse turvalisuse kaitsmisel

Abipolitseinike nädal tõstab esile vabatahtlike olulise panuse turvalisuse kaitsmisel

Fotol on Valga politseinik Robert Kõvask, kes tutvustas abipolitseiniku ametit piirilinna lastele
Fotol on Valga politseinik Robert Kõvask, kes tutvustas abipolitseiniku ametit piirilinna lastele

Käesoleval nädalal juhivad abipolitseinikud koos politseinikega ning teiste vabatahtlike töö edendajatega tähelepanu abipolitseinike töö vajalikkusele inimeste elu ja tervise kaitseks.

Nädala jooksul esinevad nii kogenud kui ka äsja vabatahtlike korrakaitsjatega liitunud inimesed paljudes koolides üle Eesti, kus tutvustavad noortele abipolitseinike töö köögipoolt ning räägivad enda kogemustest politseitöös. Lisaks kohtuvad nii politsei, vabatahtlike kui ka teiste turvalisuse eest seisvate asutuste esindajad mitmetel ümarlaudadel, eesmärgiga arendada vabatahtike võimalusi aidata kaasa turvalisema elu tagamisele.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher kinnitab, et abipolitseinike osalemine nii igapäevases patrullitöös kui ka suurematel üritustel on korrakaitsjatele hindamatu väärtusega abijõud. „Vabatahtlik esindab iga enda pere ja lähedaste heaolust ja turvalisusest hoolivat, tähelepanelikku ning aktiivset Eesti inimest. Ta on enda kogukonna häälekandja, kes toob lauda konkreetse piirkonna mured ning aitab neid koos politseiga lahendada. See on vastutusrikas ja raske töö, mis nõuab pühendumist, tihti pere ja vaba aja arvelt,“ ütles Vaher.

Politsei vabatahtike hingekirjas on täna ligikaudu 900 abipolitseinikku, kellest üle poole osalevad regulaarselt politsei igapäevatöös. Kolmandik neist tagab korda ja turvalisust Harjumaal.

„Üha rohkem inimesi avaldab soovi hakata abipolitseinikuks ja see näitab, et inimestel on soov kaasa rääkida ja panustada oma kogukonna turvalisusesse. Abipolitseinike nädalal pöörame suuremat tähelepanu abipolitseinikele ja nende kaasajatele, koolitajatele ja korrakaitsjatele, kes vabatahtlikega koostööd teevad,“ ütles Eesti Abipolitseinike Kogu esimees Dein-Tom Tõnsing.

Head Uudised GoodNews