1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AEGNA SAARELE I Reisilaev Vesta viib huvilised Aegna saart külastama
AEGNA SAARELE I Reisilaev Vesta viib huvilised Aegna saart külastama

AEGNA SAARELE I Reisilaev Vesta viib huvilised Aegna saart külastama

Vesta võttis Tallinna linna tellimusel sel hooajal suuna Aegna poole juba 1. juunil. Pooleteise kuu jooksul on tehtud juba 98 reisi kokku ligi 3000 reisija osavõtul.

Tänavu toimuvad reisid kuuel päeval nädalas – esmaspäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kaks reisi päevas ning kolm reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti. Vesta ei välju sadamast teisipäeviti, siis teostatakse reisilaevale hooldustöid. „Aegna saar on ainus Tallinnale kuuluv saar ning igati avastamist väärt. Vesta pakub selleks ka mugavat laevaühendust,“ sõnas abilinnapea Andrei Novikov. „Saar on tükike rohelisest pealinnast, sealne linnavalitsuse poolt loodud maastikukaitseala on oluline ka liigikaitse seisukohast.“

Aegna saarega ühendust pidav laevaliin lõpetab navigeerimishooaja 27. septembril. Alates septembrist on laevareisid planeeritud ainult nädalavahetustel – nii laupäeviti kui pühapäeviti üks reis. Reisilaev Vesta väljub Patarei sadamast Linnahalli kailt (endine Linda liinide kai) ning ülesõit Aegna saarele kestab ligikaudu tund aega.

Eelmüügist saab pileteid osta kuni kaks tundi enne laeva väljumist. Laevale pääs ja kohapealne piletimüük algab 30 minutit enne reisi algust. Pileti- ja lisainfo leiab AS Kihnu Veeteed kodulehelt.

Aegna saarel tegutseb suvehooajal vabatahtlik päästepunkt, mis asub sadamamajas, sealne valve kestab kuni 31. augustini. Vabatahtliku Reservpäästerühma ülesanne Aegnal on anda saare elanikele ja külalistele vajadusel esmaabi, hoida silm peal saare tuleohutusel, reageerida õnnetustele ning jagada ohutusalast infot, nõu ja abi. Vabatahtlik Reservpäästerühm valvab Aegnal juba alates 2003. aastast.

Lisainfot Aegna saare kohta leiab Tallinna kodulehelt!

Head Uudised GoodNews