1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab konkurss kirjandusauhinnale “Esimene samm”
Algab konkurss kirjandusauhinnale “Esimene samm”

Algab konkurss kirjandusauhinnale “Esimene samm”

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Kirjandusfestivali Prima Vista eestvõttel algab konkurss kirjandusauhinnale „Esimene samm“, millele oodatakse kandideerima kõiki autoreid oma ilukirjanduslike debüüttekstidega, mis on trükiajakirjanduses avaldamist leidnud 2013. aasta jooksul.

Preemiale saavad kandidatuuri esitada autorid ise või vastavate meediaväljaannete toimetajad. Kandideerimiseks või kandidaatide esitamiseks tuleb saata vabas vormis avaldus koos autori kontaktandmetega ja koopia avaldatud tekstist ühes ilmumisandmetega.

Tööde esitamise tähtaeg on 28. märts. Preemia suurus on 333 eurot ja see makstakse välja stipendiumina Tartu Kultuurkapitali kirjandusfestival Prima Vista fondist.

Otsuse auhinna määramise kohta teeb kuueliikmeline ekspertžürii, mille koosseisu kuuluvad tänavu TÜ eesti kirjanduse doktorant Krista Ojasaar, kirjanik Hannes Varblane, kirjanik ja literaat Berk Vaher, Eesti Kirjanduse Seltsi juhatuse liige ja kultuurisündmuste korraldaja Triin Ploom ning „Esimene samm” 2013. aasta laureaadid Mari Vallik ja Lauri Leet.

Preemia antakse võitjale pidulikult üle Tartus 23. aprillil, rahvusvahelisel raamatu ja roosi päeval toimuval Prima Vista eelüritusel. Kirjandusfestival Prima Vista kestab tänavu 7.–10. maini Tartus ja Rakveres.

Head Uudised GoodNews