1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ALGAB LOENDUS! Paneme teele minevad sookured kirja!
ALGAB LOENDUS! Paneme teele minevad sookured kirja!

ALGAB LOENDUS! Paneme teele minevad sookured kirja!

ALGAB LOENDUS! Paneme teele minevad sookured kirja!Käesolev aasta on sookurgede seireaasta. Selle raames toimub ka sügisel peatuvate sookurgede loendus, millele saab kaasa aidata igaüks.

Loendusperiood on 14.-27. september, keskne aeg 20. ja 21. september. Mida lähemal kesksele loendusajale linde loendatakse, seda parem. Oodatud on kõik andmed peatuvate sookurgede kohta üle Eesti. See aitab sookurgede sügisest arvukust ja levikut võimalikult täpselt ja täielikult teada saada. Kui on teada mõni sookurgede sügiskogum ja selle ööbimispaik, siis tuleks seal kurgi loendada õhtul ööbimispaika saabumisel. Sobivaim aeg on alates kaks tundi enne ja lõpetades kolmveerand tundi pärast päikeseloojangut. Kui õhtul ei õnnestu linde lugeda, võib seda teha ka hommikul alates kolmveerand tundi enne päikeseloojangut kuni tund pärast päikesetõusu, või siis päeval toitumiskohtades. Kirja tuleb panna loendatud lindude arv kellaaja järgi.

Andmed palutakse sisestada Elurikkuse vaatluste andmebaasi http://elurikkus.ut.ee või saata kureseire koordinaatorile aadressil aivar.leito@emu.ee.

Lisateavet saab ka telefonil 515 3995

Head Uudised GoodNews