1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab parimate praktikakohtade konkurss
Algab parimate praktikakohtade konkurss

Algab parimate praktikakohtade konkurss

Eesti Tööandjate Keskliit kuulutab välja konkursi “Parim praktikakoht”, mis toimub juba viiendat aastat. Konkursi eesmärk on tõsta esile ettevõtteid, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi. Avalduste esitamise tähtaeg on 31. märts 2020.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnul on praktika väärtus ajas vaid kasvanud. „Tööandjate jaoks on oluline, et koolides pakutav haridus vastaks reaalsetele tööturu vajadustele. Praktikakohtade pakkumine ning koostöö haridusasutustega on siin võtmetähtsusega,“ kinnitab Aas.

„Tööandjad panustavad praktikaprogrammidesse üha enam, sest see on reaalne võimalus leida ja värvata oma meeskonda parimad praktikandid. Lisaks toovad noored endaga kaasa uusi teadmisi ja värsket vaadet, mis on vajalik ka ettevõttele. Samamoodi oluline on praktika õppijate jaoks, kes saavad praktika kaudu õpitaval erialal esimese reaalse töökogemuse,“ lisas Aas.

Parimad praktikakohad valitakse neljas kategoorias: peaauhinna ehk parima praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes on süsteemselt ja järjepidevalt tegelenud praktika ning töökohapõhise õppe pakkumisega ja jaganud oma teadmisi teistega. Parima regionaalse praktikakoha tiitli saab tööandja, kelle tegevus on loonud väärtust ka kohalikule kogukonnale. Parima väikeettevõttest praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes vaatamata oma väiksusele tegeleb teemaga süsteemselt ja järjepidevalt ning näeb selles võimalust, et oma äri arendada. Lisaks antakse välja parima välisüliõpilastele praktikavõimalust pakkuva tööandja tiitel.

„Eestis õppivate välismaa noorte rakendamine on üks võimalus leevendada veidigi tööjõupuudust, mis meil valitseb. Julgustame ja tunnustame ettevõtteid, kes leiavad võimaluse pakkuda praktikakohti välistudengitele ning teevad seeläbi nende sisenemise Eesti töömaailma ladusamaks,“ lisas Aas.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seadma ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2019. aasta jooksul oma ettevõttes läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 31. märtsiks täita ankeet SIIN.

Varasemalt on tunnustuse pälvinud tööandjad: ABB AS, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Swedbank AS, AS Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, Fortaco Estonia OÜ, TOP Marine OÜ, Hanza Mechanics Tartu AS ja Gurmeeklubi OÜ, Ericsson Eesti AS, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet OÜ,  Wermo AS, SA Pärnu Haigla.

Head Uudised GoodNews