1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algas Georg Otsa mälestusmärgi ideekonkurss
Algas Georg Otsa mälestusmärgi ideekonkurss

Algas Georg Otsa mälestusmärgi ideekonkurss

Tallinna linn kutsub kunstnike, skulptorite ja arhitektide kollektiive osalema avalikul üheetapilisel ideekonkursil, mille eesmärk on leida kunstiliselt kõrgetasemeline kunstiteos Georg Otsa mälestuse jäädvustamiseks linnaruumis.

Georg Otsa mälestusmärgi rajamiseks moodustatud ajutise komisjoni esimehe, abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on konkursi ülesandepüstitus väljakutset pakkuv, kuna ideekavandilt oodatakse rohkemat, kui Georg Otsaga füüsilise sarnasuse loomist või mõne tema lavarolli kujutamist. „Mälestusmärk peaks edasi andma sügavat mõju, mida Ots ja tema looming on avaldanud Eesti inimestele ja meie kultuuriruumile. Tähtis on ka luua sild nendeni, kellel vahetu kokkupuude Otsaga puudub. Samuti peab mälestusmärk moodustama harmoonilise terviku nii ooperiteatri hoone kui aktiivse tänavaruumiga,“ ütles Belobrovtsev.

Tänavu 21. märtsil möödub 100. aastat laulja ja näitleja Georg Otsa sünnist. Georg Otsa peetakse Eesti kõigi aegade väljapaistvaimaks lauljaks. Otsa repertuaar oli laiahaardeline: ooperitest-operettidest levimuusika ning eesti ja vene rahvalauludeni. Mälestusmärk rajatakse Estonia teatri ette Estonia pst 4 kinnistule, sest Estonia teater mängis olulist rolli Georg Otsa kasvamisel legendiks. Just Estonia lavalaudadel esitas Ots mitmed oma karjääri kõige tähenduslikumad rollid.

Kontekstina võistlusele on soovitatav külastada ka näiteks Suurgildi hoones avatud näitust „Ots, armastan Sind“.

Võistlustöö tuleb esitada Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalametisse hiljemalt 13.03.2020 kell 15.00. Hanke viitenumber riigihangete registris on 218368.

Head Uudised GoodNews