1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algas konkurss aasta parima võõrkeelealase teo leidmiseks
Algas konkurss aasta parima võõrkeelealase teo leidmiseks

Algas konkurss aasta parima võõrkeelealase teo leidmiseks

Haridus- ja Teadusministeerium ning sihtasutus Archimedes kutsuvad osalema aasta parima võõrkeelealase teo konkursil. Kandideerima on oodatud uuenduslikud keeleõppeprojektid, mis on innustanud inimesi õppima võõrkeeli.

Euroopa keeleõppe tunnuskirja tänavuse konkursi eelisteemad on „Keelerikkad koolid ja klassid: mitmekesisuse väärtustamine koolides“ ning “Keelesõbralik ühiskond — kogemusõpe”. Esimene teema keskendub formaalsele õppele üldhariduses, aga ka kutsehariduses. Kogemusõpet edendavad projektid võivad tutvustada kõigile vanuserühmadele mõeldud uuenduslikke keeleõppeviise.

Kandideerima on oodatud nii kohalikud kui rahvusvahelised keeleõppeprojektid, õppematerjalid ja -vahendid jne. Aasta võõrkeelealane tegu võib olla ka festival, õpiring, keelteklubi, võõrkeelte õppimise ja õpetamise teemaline konverents vms.

Konkurss kestab 11. juunini ja kandideerimiseks tuleb täita veebivorm sihtasutuse Archimedes kodulehel.

Euroopa keeleõppe tunnuskirja saajad valib kandidaatide hulgast välja žürii. Silmapaistvamad laureaadid saavad ka rahalise preemia. Tunnuskirjad ja preemiad antakse üle sügisel.

Tunnuskirja programmi eestvedaja on Euroopa Komisjon, Eestis koordineerivad seda sihtasutus Archimedes ning Haridus- ja Teadusministeerium.

2016. aasta parima võõrkeelealase teo tiitli pälvisid Tallinna Keskraamatukogu algatatud Skype’i raamatuklubi, Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi keele- ja reaalteaduste õpet siduv õpilasvahetuse projekt ning Kadrioru Saksa gümnaasiumi muusikaga seostatud keeleõpe.

Head Uudised GoodNews