1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algas konkurss Eduard Wiiralti nimelisele stipendiumile
Algas konkurss Eduard Wiiralti nimelisele stipendiumile

Algas konkurss Eduard Wiiralti nimelisele stipendiumile

Kultuuriministeerium kuulutas välja kunstiüliõpilaste konkursi Eduard Wiiralti nimelisele stipendiumile. Stipendiumi makstakse Wiiralti loomingu kasutamisest laekunud autoritasudest ja sellega toetatakse kunstitudengite õppe- ja loometegevust ning enesetäiendamist.

Eduard Wiiralti autoritasude pärija on kultuuriministeerium. Kunstniku loomingu kasutamise eest laekuvast rahast makstakse stipendiumi alates 2004. aastast.

„Kunstiturg on praegu väga aktiivne ja Wiiralti looming kõnetab huvilisi endiselt, seega saame kogunenud tasude eest anda sel aastal välja lausa viis stipendiumit. Senine aktiivne taotlemine ja üha paremini põhjendatud avaldused näitavad, et stipendium on oluline tugi kunstitudengitele, kes on oma loomingule vähemalt sama pühendunud kui nende eelkäijad eelmisel sajandil,“ märkis ministeeriumi kunstinõunik, valikukomisjoni juht Maria-Kristiina Soomre.

Stipendiumi kandidaat võib olla iga täiskoormusega riiklikult tunnustatud õppekaval õppiv kunstitudeng, sealhulgas välisülikoolides õppija. Kandideerijail tuleks selgelt läbi mõelda stipendiumi eesmärk isiklikus plaanis ja avada võimalikult täpselt oma loometegevuse põhimõtteid ja sihte.

Ühe stipendiumi suurus on 3000 eurot. Need annab laureaatidele aasta lõpus üle kultuuriminister Anneli Ott. Eesti Kunstimuuseum lisab stipendiumile traditsiooni kohaselt nimelise kuldkaardi, mis annab selle omanikule eluaegse tasuta külastusõiguse kõigis muuseumi filiaalides.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb ministeeriumile (eelistatult digitaalselt) esitada vabas vormis avaldus, millega on kaasas motivatsioonikiri, loomingulise ja erialase tegevuse ülevaade ning tõend õpingute kohta. Digiallkirjastatud taotlusi oodatakse e-posti aadressil min@kul.ee 15. novembriks. Paberkandjal võib avaldusi saata aadressil Suur-Karja 23, Tallinn. Täpsed tingimused ja ka varasemad stipendiaadid on leitavad kultuuriministeeriumi kodulehel.

Möödunud aastal osutusid laureaatideks skulptuuri, installatsiooni ja joonistustega tegelev Anna Mari Liivrand, kunstnik ja kuraator Kaisa Maasik ning moekunstnik Tauri Västrik. Kokku on alates 2004. aastast välja antud 38 stipendiumi.

Head Uudised GoodNews