1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algas konkurss Eesti-Läti keeleauhinnale
Algas konkurss Eesti-Läti keeleauhinnale

Algas konkurss Eesti-Läti keeleauhinnale

Eesti ja Läti välisministeeriumid kuulutasid välja iga-aastase konkursi Eesti-Läti keeleauhinnale.

Keeleauhinna eesmärk on suurendada teadmisi eesti ja läti keelest ning tunnustada eesti ja läti tõlkijate, keeleteadlaste, õpetajate ja keeleõppeprojektide läbiviijate saavutusi nende keelte edendamisel. Võitja kuulutavad välja Eesti ja Läti välisministrid.

Vastavalt keeleauhinna põhikirjale võib konkursile esitada kandidaate, kes on 2020. aastal aidanud oma tegevusega kaasa eesti ja läti keele edendamisele kas tõlke või teadustööga, keeleõppeprojekti läbiviimisega (sh keeleteemaline ajakirjanduslik programm, artikkel või saade) Eestis või Lätis. Auhinnale võib esitada ajakirjaniku, õpetaja, kõrgema õppeasutuse õppejõu või institutsiooni, kes on tegelenud eesti keele õpetamisega Lätis või läti keele õpetamisega Eestis.

Preemia rahaline väärtus on 3000 eurot, mille eraldavad võrdselt mõlema riigi välisministeeriumid. Žüriisse kuuluvad nii mõlema riigi välisministeeriumi esindajad kui ka keele- ja kirjandusasjatundjad.

Keeleauhind antakse välja 12. korda. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Maima Grīnberga (2009, 2012), Guntars Godinš (2010, 2013, 2018), Kalev Kalkun (2011), Margus Konnula alias Contra (2014), Valts Ernštreits (2015), Livia Viitol (2016), Rūta Karma (2017) ja Ilze Tālberga (2019).

2020. aasta tegevuse eest on võimalik kandidaate konkursile esitada 6. aprillini. Konkursil osalemise taotlus ja kandidaadi CV palutakse saata e-posti teel aadressile vminfo@mfa.ee või kirja teel märksõnaga „Keeleauhind“ aadressil Välisministeerium, Islandi väljak 1, 15049 Tallinn.

Head Uudised GoodNews