1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algas registreerumine TalTechi labürindijooksule, kümme parimat saavad õppekoha
Algas registreerumine TalTechi labürindijooksule, kümme parimat saavad õppekoha

Algas registreerumine TalTechi labürindijooksule, kümme parimat saavad õppekoha

Algas registreerumine TalTechi labürindijooksule, mis toimub 25. mail kell 10-18 tehnikaülikooli aulas. Võistluse kümme parimat abiturienti saavad õppekoha tehnikaülikooli vabalt valitud bakalaureuse õppekaval.

TalTechi labürindijooksul tuleb lahendada erinevaid ülesandeid gümnaasiumiprogrammist ja joosta kiiresti ühest kontrollpunktist teise. Ülesanded hõlmavad matemaatikat, füüsikat või keemiat, eesti keelt või ajalugu ja ühiskonnaõpetust, peast arvutamist ja loogikat. Igas punktis on aega üks minut ning selle aja jooksul peab lahendama võimalikult palju ülesandeid. Paremusjärjestus kujuneb õigete vastuste hulga ja kiiruse summana.

TalTechi labürindijooksul tuleb lahendada erinevaid ülesandeid gümnaasiumiprogrammist ja joosta kiiresti ühest kontrollpunktist teise.

Foto: TalTech

Eelmise aasta edukale labürindijooksjale, Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlasele ja tänasele TalTechi informaatikatudengile Martin Moistusele tõi edu oskus vahetada ajutegevust jooksmiselt mõtlemisele. Kooliõpingutest tõid Martinile kasu üldised põhivalemid, millel põhineb loogika. “Lisaks kiiretele näppudele on vaja ka kiireid jalgu,“ lisab ta.

Sarnane kogemus on ka Jõhvi Gümnaasiumi vilistlasel ja tänasel TalTechi informaatikatudengil Mari-Nicole Berezovskil, kelle kinnitusel tõid talle edu põhiteadmised. “Tagasi mõeldes arvan, et keemiliste elementide skeemid ja nimetused tõid mulle kõige rohkem punkte,“ leiab ta. „Hea tulemuse saamiseks ei piisa ainult kiirusest, sest peamiselt saab punkte ikka teadmiste eest. Kuid kiirus on samamoodi oluline, kuna on vaja ruttu leida labürindis õige tee ning juhul kui kahel osalejal on sama punktisumma, siis tabelisse ilmuvad nad ikkagi kiiruse põhjal.“

Hea tulemuse saamiseks ei piisa ainult kiirusest, sest peamiselt saab punkte ikka teadmiste eest.

Labürindijooksule oodatakse sel aastal kuni 300 gümnasisti. 25. mail on ülikooli peahoone ees ja fuajees ka TalTechi õppemess, kus saab tutvuda ülikooli tegevustega ja õppimisvõimalustega.

Foto: TalTech

Lisaks tutvustavad messil oma ettevõtmisi ülikooli tudengiorganisatsioonid ja tudengiprojektid.

Head Uudised GoodNews