1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algasid ehitustööd Nõmme kolmel mänguväljakul
Algasid ehitustööd Nõmme kolmel mänguväljakul

Algasid ehitustööd Nõmme kolmel mänguväljakul

Algasid planeeritud ehitustööd Nõmme kolmel mänguväljakul, mis valmides on varustatud kaasaegsete ja mitmekesiste atraktsioonidega. Lisaks võimaldavad paigaldatud multifunktsionaalsed jõuseadmed liikumisharrastustega tegeleda kogu perel.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillisi sõnul paranevad seeläbi oluliselt õues mängimise ja sportimise võimalused. „Täna algasid Piiri tn 8a mänguväljaku rekonstrueerimistööd. Kuna mänguväljak on osa Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealast ja kogukonnale oluline piirkond puhkamiseks ja sportimiseks, on sinna planeeritud mitmekesine valik atraktsioone ja sportimisvõimalusi,“ rääkis Šillis.

Senistel mänguplatsidel säilitatakse ronila, kiik ja karussell. Lisaks tulevad liivamängude atraktsioon, väikeste laste liumägi, pesakiik ja liutorudega ronila.

„Kuna tegemist on spordi- ja mänguväljakuga, kuhu on hea kohale sõita rattaga, on väljaku äärde planeeritud rattahoidjad. Spordialale on kavandatud välijõusaal, olemasolev võrkpalliplats rekonstrueeritakse. Välijõusaal on liigutatavate raskustega, mis sobib erineva treenitusastmega inimestele. Treeningvahend koosneb 14 erinevast seadmest,“ lisas linnaosa vanem.

Mänguväljak varustatakse kaasaegsete led-tüüpi valgustitega, rajatakse juurdepääsuteed, haljastus ja puhkeala. Ehitustööd teostab Warren Teed. Objekti maksumus on 201 253 eurot. Väljakud on avatud 1. augustist. Ehitustöödeperioodil on piirkonna lapsed oodatud mängima Suusa (Ehitajate tee T17), Mai (Mai tn 1) ja Uueristi (Tallinna tn 22) mänguväljakutel.

Märtsi viimasel nädalal alustati Päikese pst 61 mänguväljaku ehitustöödega, kuhu paigaldatakse mitmeid atraktsioone ja kaks uut ronilat. Liikumisharrastuse parandamiseks on planeeritud välijõusaal rööbaspuude ja viie trenažööriga. Olemasolev välivalgustus saab kaasaegse lahenduse. Ehitustööd teostab Mefab. Tööde tähtaeg on hiljemalt 30. mai ja maksumus 130 909 eurot. Seni on pered lastega oodatud Rohula (Rohula tn 30a), Tammepärja (Tammiku tn 24) ja Särje (Hommiku tn 4e) mänguväljakutele.

Harku 62 mänguväljaku tööd algasid aprilli esimesel nädalal. Planeeritud on eraldi ronilad suurtele ja väikestele lastele, pesakiik, liumägi, tasakaalurada, tegevuspaneelid, vedrukiiged, võrkkiik ja lauatenniselaud. Uuendatakse ka ala valgustust. Ehitustöödeperioodil on lapsed oodatud mängima Torni (Torni tn 4a), Külmallika (Külmallika tn 15) ja Raja (Raja tn 1 vastas maastikukaitsealal) mänguväljakutele. Ehitustööd teostab Infraroad, lepingu maksumuseks 163 993 eurot. Mänguväljak ootab lapsi platsile juuni lõpuks.

Sellel aastal on plaanides veel korrastada Valdeku 122 ja Tirdi 4 mänguväljakud ning Vabaduse pst peremänguväljak täielikult rekonstrueerida.

Head Uudised GoodNews