1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ALGAVAD VÄLITEGEVUSED I Nõmme noortekeskused alustavad välitegevustega
ALGAVAD VÄLITEGEVUSED I Nõmme noortekeskused alustavad välitegevustega

ALGAVAD VÄLITEGEVUSED I Nõmme noortekeskused alustavad välitegevustega

Alates tänasest, 18. maist alustavad Nõmmel asuvad Valdeku ja Pääsküla noortekeskus noortele mõeldud välitegevustega. Välitingimustes võib ühes rühmas olla kuni 10 inimest, sealhulgas noorsootöötaja. Välitegevustes osalemiseks peab noor olema terve ja ilma haigusnähtudeta, järgitakse 2+2 reeglit ja üldisi hügieeninõudeid.

“Juba täna pärastlõunal, kui koolitunnid tehtud, saavad noored Pääsküla noortekeskuse ees alustada välitreeninguga. Erinevaid õuespordialasid ja mänge nagu näiteks petanque, keks või sulgpall jagub ja neid polegi kaua saanud aktiivselt harrastada. Spordiriided selga ja veepudel kaasa,” rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. “Aga juba kolmapäeval saab Valdeku noortekeskuse õuealal lihvida oma joonistamisoskusi ja -tehnikat. Selle nädala neljapäeval kutsuvad aga Nõmme noorsootöötajad kõiki Nõmme turu parklasse von Glehni kuju juurde tantsutrenni,” lisas Šillis.

Tegevustes osalemises on vaja ennast eelnevalt registreerida aadressil SIIN. Tegevuste läbiviimisel järgitakse Terviseameti nõuded ning väljas kasutatavaid vahendeid ja üldkasutatavaid pindasid puhastatakse vastavalt nõuetele. Võimalusel eelistatakse, et noor osaleb tegevustes isiklike vahenditega.

Jätkatakse ka e-noorsootööga. Seda nii oma sotsiaalmeedia kanalites kui ka ühises Nõmme e-Noortekeskused Discordi serveris. Sinna loodud virtuaalses noortekekuses on noorsootöötajad noortele olemas E-R kl 10-20. Nõmme e-Noortekeskuse leiad SIIT.

Nõmme noortekeskuste noorsootöötajad teevad ka mobiilset noorsootööd. Eesmärgiks on tänaval ja mänguparkides jagada noorteinfot, et tõsta noorte teadlikkust keskuste tegevustest ning kutsuda neis osalema. Samuti kaardistatakse noorte mõtteid, ideid, muresid ja ettepanekuid.

Noortekeskuste siseruume ei ole hetkel veel võimalik kasutada.

Head Uudised GoodNews