1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Ansambel Gram of Fun naasis Alo Mattiiseni muusikapäevadelt kolmandat korda peapreemiaga
Ansambel Gram of Fun naasis Alo Mattiiseni muusikapäevadelt kolmandat korda peapreemiaga

Ansambel Gram of Fun naasis Alo Mattiiseni muusikapäevadelt kolmandat korda peapreemiaga

Foto: Kristofer Seppel
Foto: Kristofer Seppel

Jõgeval toimunud XXI Alo Mattiiseni muusikapäevade raames peetud üleriigilisel noorte vokaalansamblite konkursil pälvis peaauhinna Räpina ja Põlva muusikakooli ühisansambel Gram of Fun.

Gram of Fun esitas Jõgevalt võrsunud heliloojale ja muusikule Alo Mattiisenile pühendatud konkursil ansambli Justament repertuaarist tuntud laulu „Vangile ei meeldi trellid“, Vikerraadio „Õhtujutu“-saate tunnuslauluks oleva „Unelaulu“ ja Uno Naissoo laulu „Tee-ehitaja“. „Valmistusime konkursiks põhjalikult. Nagu alati, oli suur abi juhendajate nõuannetest ja soovitustest – Margot Suur juhendas meid vokaalselt ja Riivo Jõgi tegi imelisi seadeid,“ ütles ansambli liige Marilill Suvi.

„Noorte vokaalansamblite konkursile kutsub meid selle sündmuse positiivne energia. Kõik on siin tõeliselt rõõmsad,“ ütles ansambli Gram of Fun liige Marike Peedosaar.

Žüriisse kuulunud muusikapedagoog Laine Randjärv rõhutas, et ansambel Gram of Fun on Mattiiseni päevade vokaalansamblite konkursil pälvinud peaauhinna nüüdseks kolmandat korda. „See on tõeline tase. Põlvamaalaste osalemine on sellele sündmusele suur kingitus. Nad on konkurentidest ikka peakõrguselt üle olnud,“ märkis kunagine kultuuriminister.

Žürii liige muusik Kadri Voorand nimetas Gram of Fun`i suurepäraseks ansambliks. „Mõtlesin, et nendel võiks olla oma plaat. Jõgeval selgus, et see on aga juba tehtud.“

Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevi korraldatakse Jõgeval 1997. aastast alates. Peakorraldajaks on muusikapedagoog ja koorijuht Maret Oja.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews