1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Antsla elanik Navitrolla maalib kohalikul Kontrastikunsti festivalil
Antsla elanik Navitrolla maalib kohalikul Kontrastikunsti festivalil

Antsla elanik Navitrolla maalib kohalikul Kontrastikunsti festivalil

13.-14. augustini äratatakse Vana-Antsla mõis uuesti elule, sest toimub ainulaadne kunsti- ja mõnusa olemise festival Kontrastikunst.

Sel aastal esmakordselt toimuvast üritusest plaanitakse kujundada üks Antsla valla kaubamärkidest, mis meelitab inimesi nii koduvallast kui ka vabariigist laiemalt.

Festival avatakse Joel Ostrati korraldatud gurmeeõhtusöögiga mõisa suures saalis. Seintelt kooruv värv, krigisevad uksed ja kergelt õõtsuvad vanad põrandad koos pidulikult kaetud laudade, ülimaitsvate toitude-jookidega ja kaunite muusikaliste vahepaladega pakuvad kordumatu õhtusöögielamuse. Järgneb avapidu, kus plaate keerutavad parimad DJ-d.

14. august on päev, mis on täiesti kunsti päralt. Üks tähtsündmusi saab olema Antsla vallas elava Navitrolla reaalajas valmiv hiiglaslik 6×2 meetri suurune maal. Kahtlemata saab see nii kunstnikule endale kui ka festivalikülastajatele olema täiesti eriline kogemus.

Loomulikult ei puudu programmist suurepärased näitused. Urvaste kandis elava, 2008. aastal Eesti Kultuurkapitali aastapreemia saanud etendus- ja maalikunstniku Billeneeve esimene näitus koduvallas kannab nime „Kes tappis kana?”. Lisaks on põneva hallitusteemalise näitusega väljas fotograaf Heikki Leis, vanadest mahajäetud Võrumaa majadest on fotonäituse kokku pannud Rein Muuluka ja festivalil osalevad veel mitmed tuntud kunstnikud, nagu Madis Katz, Taavi Oolberg, Toomas Kuusing, Renate Ermel, Talis Taim jt.

Avatud on põnevad töötoad. Kohale sõidab legendaarne Drink & Draw, fotograaf Danel Rinaldo viib osalejad põnevale fotojalutuskäigule Vana-Antsla mõisa ümbrusesse ja tutvustab erinevaid tehnikaid ja praktikaid, kuidas oma fotoaparaatidest parim välja võluda ning Ebe Lindorg veab eest maalitöötuba. Teatriaida hoovil saab ise erinevate kunstitehnikatega kätt proovida, värvi loopida, pritsida ja anda panus ühise ainukordse kunstiteose valmimisele.

Festivalialal pakutakse maitsvaid toite ja karastavaid jooke. Lisaks musitseerivad mõisatreppidel terve päeva jooksul erinevad muusikud.

Head Uudised GoodNews