1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Arhitektuur
  4. Arhitektuurimuuseum ja sümfooniaorkestrite liit ühendavad muusikaelamuse muuseumikülastusega
Arhitektuurimuuseum ja sümfooniaorkestrite liit ühendavad muusikaelamuse muuseumikülastusega

Arhitektuurimuuseum ja sümfooniaorkestrite liit ühendavad muusikaelamuse muuseumikülastusega

1. detsembril kell 18 esineb Rotermanni soolalaos Harjumaa Keelpilliorkester Imre Rohuvälja dirigeerimisel.

2003. aastal asutatud orkestris mängivad Harjumaa muusika-, huvi- ja kunstikoolide õpilased, õpetajad ja vilistlased. Orkestril on oluline roll oma maakonna kultuurielus, ent osaletud on ka festivalidel Itaalias, Austrias, Prantsusmaal, Venemaal, Rootsis, Ungaris ja Soomes. Orkester esitab Karl Jenkinsi „Palladio“, Gustav Holsti „A Moorside Suite“ I ja II osa ja Camille Saint-Saënsi „Danse Bacchanale“. Kõlavad ka Henry Purcelli „Rigaudon“, Hiiumaa labajalg „Ai, kipsudi“, eesti rahvaviisid „Aleksandra valss“ ja „Tori Polka“, folgi viis „Mississippi reel“ ja P. Gustafssoni „Hea tuju lugu“.

Kontsert toimub Eesti Arhitektuurimuuseumi ja Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu koostöös – muusikaelamuse saab sama pileti eest ühendada muuseumikülastusega. Publik on oodatud enne kontserdi algust uudistama püsinäitusi „Elav ruum“ ja „Uuri ruumi!“.

9. detsembril esineb soolalaos Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkester Martin Sildose juhatusel. See Tallinna ainus harrastusprintsiibil tegutsev täiskasvanute sümfooniaorkester on palju kiitust pälvinud uhke repertuaarivaliku ja tegevuskava eest, neil on professionaalse sümfooniaorkestri kõla.

Orkester alustas tegevust 2013. aastal Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu eestvedamisel. Lühikese tegevusaja jooksul on jõutud kõrgele kunstilisele tasemele, mille tõestuseks on mitmekesine nõudlik kontsertrepertuaar ja tihe esinemisgraafik. Aktiivse mitmekesise ja mahuka kontserttegevuse eest tunnustati orkestrit 2015. aastal Eesti Sümfooniaorkestrite Liidu aastapreemiaga, 2015. ja 2017. aastal aga Tallinna Ülikooli parima loomingulise projekti tiitliga.

Tähelepanu! Muuseumi infoletis peab külastaja (alates 12. eluaastast) näitama koos isikut tõendava dokumendiga kas COVID-19 vastu immuniseerimise tõendit või COVID-19 läbipõdemise tõendit. Kuni 18-aastane saab muuseumisse pääsemiseks esitada ka koroonaviiruse PCR- või antigeen-RT-testi negatiivse tulemuse tõendi. Muuseumil on õigus tõendi näitamisest keelduvat külastajat muuseumisse mitte lubada. Muuseumis peavad 12-aastased ja vanemad külastajad kandma maski.

Head Uudised GoodNews