1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ARHITEKTUURIPREEMIAD JAGATUD! Art Priori sai tunnustuse unikaalse interjööri kontseptsiooni eest
ARHITEKTUURIPREEMIAD JAGATUD! Art Priori sai tunnustuse unikaalse interjööri kontseptsiooni eest

ARHITEKTUURIPREEMIAD JAGATUD! Art Priori sai tunnustuse unikaalse interjööri kontseptsiooni eest

Art PrioriReedel Tallinna Kultuurikatlas toimunud galaõhtul anti parimatele üle Eesti arhitektuurivaldkonna aastapreemiad, Eesti Sisearhitektide Liidu preemia parimale restoranile sai ka kunstirestoran Art Priori. Art Priori kontseptsiooni ja idee autor on kunstiga tegelev ettevõte Art-Life projekt, mille meeskonna taga seisab tuntud kunstikollektsionäär ja metseen Andrian Melnikov ning pikaaegne galerist ja kuraator ning Art-Life projekti juhatuse liige Piia Ausman. Sisekujundajana tegi Art Priori projektis kaasa Kristel Jakobson. Metallikunstnikuna töötas projekti juures skulptor Põvvat Kama, kelle kaasabil valmis muude metallkonstruktsioonide kõrval ka restorani efektne siserõdu.

Art Priori2

Piia Ausmani sõnul on Art Priori unikaalne oma kunstikontseptsiooni poolest. Restorani interjööris eksponeeritakse pidevate näitustena kõrgkunsti. “Oleme lasknud end inspireerida Tallinna vanalinna ajaloolisest arhitektuurist, tsiteerinud siin levinud gootikat, mida peljatakse ehk pisut liialt skraalseks, kuid modernses võtmes loob gootika uue kaasaegse rütmi. Meie meeskonnaga koostööd teinud sisekujundaja Kristel Jakobson interpreteeris leidlikult kunagist gooti ornamentikat uutes materjalides. Me ei püüdnud imiteerida vana, vaid tegime selle baasil oma eriprojektid, mille järgi on valminud kogu restorani mööbel ja kõik jõulised ning suurejoonelised paekivi lahendused. Koostööd tehti üksnes kohalike ettevõtete ja siinsete meistritega.”

Restoranide seas sai tunnustuse veel NOA restoran, mis pälvis nii arhitektuuri sihtkapitali arhitektuuripreemia kui ka Eesti Sisearhitektide Liidu parima restorani preemia.

NOA_4_Foto-Terje-Ugandi

Kokku anti üle 16 Eesti Sisearhitektide Liidu, Eesti Maastikuarhitektide Liidu, Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Kultuurkapitali preemiat erinevates kategooriates.
Preemiad andsid kolm arhitektuurivaldkonna erialaliitu koostöös üle esimest korda.

Kõiki nominente tutvustav näitus on avatud Eesti Kunstiakadeemia tulevases hoones (endine SUVA sukavabrik) aadressil Kotzebue 1, Tallinn kuni 18. detsembrini.

Hiljem saab seda külastada 30. detsembrist kuni 17. jaanuarini Eesti Arhitektuurimuuseumis.

Head Uudised GoodNews