1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Armas tegu! Põhja-Tallinna parkidesse paigaldatakse 100 uut lindude pesakasti
Armas tegu! Põhja-Tallinna parkidesse paigaldatakse 100 uut lindude pesakasti

Armas tegu! Põhja-Tallinna parkidesse paigaldatakse 100 uut lindude pesakasti

Põhja-Tallinna linnaosa riputab linnaosa parkidesse 100 lindude pesakasti. Linnaosavalitsuse poolt korraldatud talgute raames kaunistati pesakastid Eesti Vabariigi 100 juubeliaasta vaimus sini-must-valge värvikombinatsiooniga.

Täna paigaldati esimesed eesti lipu värvides pesakastid Kopli asumis asuvas Kase parki.

Linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi sõnul oli pesakastide talgutel oluline tähendus nii keskkonnahoiu kui ka kogukonnatunde seisukohast.

“Pesakastide värvimise talgutest võtsid osa paljud linnaosa lapsed ja noored. Nüüd on neil veel üks hea põhjus minna parki jalutama. Kase ja Süsta parke ootab lähiaastatel põhjalik rekonstrueerimine, kusjuures projekteerimistööd algavad juba käesoleval aastal. Kindlasti küsime varsti kohalike elanike arvamust, kuidas need pargid võiksid välja näha, sest nii lapsed kui täiskasvanud peaksid tunnetama, et kõik, mis on avalikus ruumis, on ühise töö tulemus ja seda tuleb ühiselt ka hoida,“ ütles Kaljulaid.

Pesakastide kaunistamise talgud toimusid suvel Lennusadamas Tallinna Merepäevadel, Kalamaja ja Kopli parkides ja Pelgulinna väljakul. Värvimisel kasutati looduse sõbralikke naturaalseid värve ja järgiti ornitoloogide soovitusi. Üks nendest oligi paigaldada pesakastid võimalikult varakult, et pesitsemise perioodiks kaoksid igasugused inimtegevusega seotud lõhnad.

Lisaks Kase pargile paigaldatakse uued pesakastid Kalamaja kalmistuparki, Kopli kalmistuparki, Merimetsa ja Süsta parki.

Head Uudised GoodNews