1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Artises toimib uus eksperimentaalsete lühifilmide filmifestival
Artises toimib uus eksperimentaalsete lühifilmide filmifestival

Artises toimib uus eksperimentaalsete lühifilmide filmifestival

Mrs Mushroom

3.- 5. maini toimub Kinos Artis eksperimentaalsete lühifilmide filmifestival Station To Station.

Station To Station on projekt, mille eesmärk on edendada teadlikust sõltumatust kinost. Festival reisib üle Euroopa, näidates filme kohalikes kinodes. Sel aastal on programmis filmid 34 režissöörilt, kes on pärit enam kui kümnest riigist üle maailma (Suurbritannia, Prantsusmaa, Bulgaaria, Poola, Eesti, USA jt). Festivalil osalevad režissöörid on võitnud rahvusvahelisi auhindu ning nende filme on näidatud ka näiteks Cannes’i filmifestivalil.

Station To Station pakub külastajale uudset kinokogemust

Station To Station filmifestival pakub kinokülastajatele uudset ja värskendavat kinokogemust. Ühe seansi jooksul on vaatajal võimalus näha kümnete erinevate režissööride töid ning saada osaks eksperimentaalsetest ning ebatraditsioonilistest filmidest. Station To Stationi festivali eesmärk on tuua vaataja välja oma mugavustsoonist ning pakkuda võimalust kümmelda unikaalsusest pakatavas poeesias.

Filmifestivalil saab tutvuda erinevate kultuuridega

STS filmifestival ei ole pühendunud ainult filmidele, vaid ka erinevate kultuuride tundma õppimisele. Lisaks filmidele on võimalik Kino Artise kohvikus näha ka rahvusvaheliste fotograafide valitud töid ning 6. mail, algusega kell 11, korraldab STS Kultuurikatlas paneeldiskussiooni. Diskussioonist võtavad osa 18 režissööri nii Eestist kui ka mujalt Euroopast, et arutada sõltumatu kino tuleviku ning olulisuse üle.

STS toimub Tallinnas kolmandat korda. Eelnevalt on festival toimunud Poolas ning Bulgaarias. Järgmiste festivalide toimumispaiga nimistusse kuuluvad riigid nagu Soome, Prantsusmaa, Hispaania ja paljud teised.

VAATA FESTIVALI TREILERIT!

Head Uudised GoodNews