1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. AU EESTILE! President Kaljulaid teenetemärkide saajaile: olete Eesti meile koduks ehitanud
AU EESTILE! President Kaljulaid teenetemärkide saajaile: olete Eesti meile koduks ehitanud

AU EESTILE! President Kaljulaid teenetemärkide saajaile: olete Eesti meile koduks ehitanud

Foto: Rene Riisalu

„Te kõik olete ehitanud Eestit nagu ehitatakse kodu – niihästi sirkli ja höövliga kui ka kunsti ja muusikaga. See töö on korda läinud, nagu südamega tehtud asjad ikka korda lähevad,“ ütles president Kersti Kaljulaid täna Narvas riiklike teenetemärkide üleandmisel.

Alates sellest, kui Eesti taastas omariikluse, on üks inimpõlv peale kasvanud, rääkis riigipea. „Näeme toonaseid lapsi täna juba siingi saalis. 1990ndate alguse noortest on saanud kogenud keskealised. Tänutundega mõtleme toonastele vanadele, kes veel tänagi meie seas või juba esivanemate juurde läinud. Tehtud on üks inimpõlv tööd. Üks inimpõlv tööd iseseisva Eesti heaks.”

President Kaljulaid selgitas, et täna Narva kogunenud inimesed on selle töö ja tulemuste kehastus. „Tänu teie tööle – olgu see siis ette võetud palgatööna või selle kõrvalt vabadel õhtutel ja nädalavahetustel – on selles kodus, nagu ühes õiges kodus peabki, aina rohkem teadmisi, sõpru, turvatunnet, mälestusi. Veerand sajandi tagusega võrreldes kindlasti rohkem leiba ja mitte vähem idealismi,“ ütles riigipea.

„Mitte iga tunnustust ei saa aumärgina rinnas kanda. Teie lood on rõõmu ja armastusega tehtud tööst. Aidakem leida seda tulevikku kandvat rõõmu tänastes tegemistes ka seal, kus seda napib,“ lisas president Kaljulaid.

Vabariigi President andis täna Tartu Ülikooli Narva kolledžis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel riigi teenetemärgid tänuks neile inimestele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti elu paremaks.

Head Uudised GoodNews