1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Avatakse näitus üle jäänud pilditükkidest
Avatakse näitus üle jäänud pilditükkidest

Avatakse näitus üle jäänud pilditükkidest

Teisipäeval, 5. märtsil avatakse Tartu lastekunstikooli Jakobi galeriis Kerly Ilvese isikunäitus „Äravisatud: lille eluring”.

Autor eksponeerib analoogfotograafiaga tegelemise käigus tekkinud otstarbeta jääkide kogu, mis võimaldab külastajal nendega tutvuda läbi erinevate mustrite.

Kerly Ilves: „Oma maailmavaadetelt toetan väga taaskasutamist ja püüan võimalikult vähe (plast)pakendeid tarbida. Käesolevat näitust pean oluliseks, sest see ühendab minu jaoks olulisi teemasid ja lubab anda nii fotograafiale kui ka taaskasutusele uue olulise lähenemisprisma, pannes ka mind rohkem loodusele mõtlema.“

Analoogfotograafiaga tegelemise olemus saab selgemaks läbi lille eluringi tutvustavate etappide, kasutades esitlemisel ära kõike, mis pildistamisel ja fotode paberile panemise käigus on tekkinud ja millel otsest väärtust pole.

Kerly Ilves on peamiselt Tartus tegutsev vabakutseline fotograaf ja fotograafiakursuste korraldaja, kelle loomingulised teemad seonduvad kaduva jäädvustamisega, pikemaajaliste protsesside kaudu tekkinud muudatuste ülesvõtmisega ja taaskasutuse uurimisega.

Avamise raames toimub jäätmeteta elustiili elava Liisa Aaviku loeng-vestlusõhtu.

Näitus jääb avatuks 28. märtsini.

Head Uudised GoodNews