1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Barclay de Tolly klubi andis teenetemärgi riigi tuntuse tõstjale
Barclay de Tolly klubi andis teenetemärgi riigi tuntuse tõstjale

Barclay de Tolly klubi andis teenetemärgi riigi tuntuse tõstjale

Barclay de Tolly Sõprade Klubi teenetemärgi „Eestimaa au ja uhkus“ pälvis tänavu Anne Veski.

Teenetemärk anti diivale üle laupäeval Keila-Joa lossis Shloss Fall. Kui varem on Barclay de Tolly sõprade pidulik kogunemine toimunud uusaastaballiformaadis, siis seekordne sündmus leidis tulenevalt „olukorrast riigis“ aset väikeses ringis, kus lisaks Veskile osales klubi eestseisus. Õhtu muusikalise osa täitsid viiulimängija Hans Christian Aavik ja pianist Karolina Žukova.

Statuudi järgi soovib klubi teenetemärgi abil tunnustada nii Eesti soost kui ka mujalt maailmast pärit inimesi, kes on mõjusa tegevuse kaudu aidanud kaasa Eesti tuntuse tõstmisele kultuuris, ajaloos, ettevõtluses või mõnes muus valdkonnas. Teenetemärgid valmistab klubile juveelimaja Tenzo Jewellery House.

Klubi asutasid 2015. aastal ettevõtjad Andrei Dvorjaninov, Siret Liivamägi, Siim Kabrits, Kristel Meos ja Priit Pihelpuu. Varem on teenetemärgi pälvinud Estonia klaverivabriku omanik Indrek Laul, metsosopran Annely Peebo, sumomaadleja Kaido Höövelson, dirigent Neeme Järvi ja liikumise „Teeme ära“ algataja Rainer Nõlvak.

Head Uudised GoodNews